Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / “TCDD TAŞIMACILIK DÜNYA MARKASI OLACAK”

“TCDD TAŞIMACILIK DÜNYA MARKASI OLACAK”

“TCDD TAŞIMACILIK DÜNYA MARKASI OLACAK”03.12.2018TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Veysi Kurt, 2017'de taşınan yolcu ve yük miktarında demiryolu tarihindeki en yüksek rakamlara ulaşıldığını belirterek, 30 bin kişinin yapacağı işi 12 bin kişiyle yaptıklarını ve dünya markası olacaklarını kaydetti.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt, şirketin kuruluş yılı olan 2017'de taşınan yolcu ve yük miktarında demiryolu tarihindeki en yüksek rakamlara ulaşıldığını belirterek, 30 bin kişinin yapacağı işi 12 bin kişiyle yaptıklarını ve dünya markası olacaklarını kaydetti.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünün 2018 yılı II.dönem Hizmetiçi Seminer Programı Genel Müdür Veysi Kurt'un katılımıyla 29 Kasım 2018 tarihinde yapılan törenle sona erdi. Törende eğitim seminerlerini değerlendiren Genel Müdür Kurt, TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünün sadece ülkemize değil, dünya nüfusunun önemli bir bölümünün yaşadığı Çin'den Avrupa'ya, Türki Cumhuriyetlerine, Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyada hizmet verdiğine vurgu yaptı.

DEMİRYOLU TARİHİNİN EN YÜKSEK RAKAMLARINI KURULDUĞUMUZ YIL ELDE ETTİK

Mühendis olarak girdiği demiryolu sektöründe tam 32 yıldır hizmet verdiğini söyleyen Kurt, demiryolu taşımacılığının serbestleştirilmesiyle demiryolu işletmecisi olan TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünün ilk yılı olan 2017 yılında taşıdığı yük miktarı ve yolcu sayısında demiryolu tarihindeki en yüksek rakamları yakaladığını belirterek şöyle dedi: “Araç filomuzun yüzde 15'ini özel sektöre kiraya vermemize rağmen kuruluşumuzun ilk yılında tüm zamanların en iyi rakamlarını elde ettik. 2018 yılında ise geçen yılın aynı dönemine oranla yük taşımacılığımızı 400 bin ton artırdığımızı görüyoruz, YHT'lerde yolcu sayımızı bir milyon, konvansiyonel trenlerde iki milyon Marmaray'da ise 5 milyon yolcu artışımız söz konusu. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

TCDD TAŞIMACILIK DÜNYA MARKASI OLACAK

Her türlü zorluğa rağmen TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünün bir dünya markası olacağını kaydeden Kurt; “ Şu anda 30 bin kişinin yapacağı işi biz 12 bin kişiyle başarıyoruz. Allah'ın izniyle bütün zorlukları içinde barındıran bu aile her türlü zorluğa rağmen vizyonunu gerçekleştirecek ve dünya markası olma yönünde ilerleyen kuruluşumuz bunu başaracaktır. Ülkemiz için, milletimiz için bunu başaracağız.” dedi.

PERSONELE TASARRUF UYARISI

Demiryolu işletmeciliğinin gece gündüz, bayram seyran, yaz kış demeden, büyük bir dikkat, özen ve disiplinle yapılması gereken bir hizmet kolu olduğunun altını çizen Kurt, hak sahibi olan herkesin hakkının verilmesi gerektiğinin altını çizerek; “Çalışanımızın, işçimizin, memurumuzun, yöneticimizin, kurumumuzun, ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın hakkını teslim edeceğiz. Her hak sahibinin hakkını teslim ederek zorluluklarla mücadele edeceğiz. İstisnasız birbirimize kıymet vereceğiz. Bu kadar ağır işi birbirimizi sevmezsek yapamayız, sevginin çözemeyeceği hiç bir şey yoktur. Mutlaka birbirimize değer verip, seveceğiz, güven vereceğiz ama yanlışla, eksikle mücadele edeceğiz. Bugünümüzü dünden güzel etmek için mücadele edeceğiz.” dedi.

Tüm personelin ekonomik davranması gerektiğine dikkati çeken; her işin bir ekonomisi olması gerektiğini söyleyen Kurt, “Yoksa lojistik, ARGE, kalite gibi terimlerden söz edilemez. Zamandan tasarruf aynı zamanda ekonomiden de tasarruftur. İşimizi dikkatli ve özenli yapmakla sorumluyuz. Nerede olduğunuz önemli değildir, isterseniz ofiste, trende, garda her işinizin ekonomisi olmak zorundadır.” diye konuştu.

TALEPLERE GÖRE KENDİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEĞİZ

Müşterilerin taleplerine göre şekilleneceklerini ve müşteri memnuniyeti için tüm imkanlarını kullanacaklarını söyleyen Kurt,” Küçük de olsa işimizi yaparken bir farkındalık oluşturmamız lazım. Müşterilerimize güven vermemiz lazım. İşimizi kaliteli ve sıfır hata ile yapmalıyız. Bu başarıyı getirmektedir. İşte eğitimlerimizle bunu amaçlıyoruz. Eğitim seminerlerine verdiğimiz önem sizlere verdiğimiz değeri de gösteriyor.” diye belirtti.

Yüksek hızlı trenin insanımızın vizyonunu genişlettiğini belirten Kurt, tüm bu projelerin altında imzasının ve emeğinin olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Eğitim kapanışı sonrasında Kuşadası Belediye Başkanlığını ziyaret eden Veysi Kurt, Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Hakan Turhan ve Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç'ı ziyaret ederek TCDD Taşımacılık ailesine gösterilen özen ve değer için teşekkür etti. Başkan Vekili Hakan Turhan ise Böylesine büyük bir aileyi ve köklü bir kurumu ilçelerinde görmekten mutluluk duyduklarını, her daim kapılarının açık olduğunu söyledi.

TRENHABER.COM

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr