Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN'DAN BİR AR-GE MERKEZİ DAHA: YENİ İNOVATİF PROJELER YOLDA

ALIŞAN'DAN BİR AR-GE MERKEZİ DAHA: YENİ İNOVATİF PROJELER YOLDA

ALIŞAN'DAN BİR AR-GE MERKEZİ DAHA: YENİ İNOVATİF PROJELER YOLDA12.11.2018Alışan Lojistik, geleceğin farklı projeler üretmekten geçtiğinin bilinciyle hareket ediyor. Firma, 2017 yılında faaliyetlerine başlayan Yön Ar-Ge Merkezi'nin ardından Konya Ar-ge Merkezini de devreye aldı.

Alışan Lojistik İdari İşler Direktörü Ayhan Özekin, “Tamamen Türk Mühendis ve yazılımcılardan oluşan AR -Ge merkezimizin geliştirmekte olduğu projelerimizi yakın bir gelecekte sektöre sunmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Ayhan Özekin ile firmaları ve sektörü konuştuk.

Alışan'ın inovatif projeleri önemsediğini biliyoruz. Son yıllarda firmanıza ait inovatif yeniliklerinizden söz eder misiniz?

Firmamızın sahip olduğu inovatif yaklaşım ile tüm iş süreçlerimizi dijitalleştirmeyi ve eş zamanlı olarak müşterilerimize yaşattığımız deneyimleri ve mobilleştirme olanaklarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmaların, geleceğin Alışan Lojistik'ini yaratmada en büyük gücümüz olacağına inanıyoruz.

Türkiye'nin lojistik sektöründeki köklü şirketlerinden biri olarak son dönemde dijitalleşmeye verdiğimiz önem ile ön plana çıkıyoruz. Önümüzdeki süreçte dijitalleşme ve Ar-Ge'ye olan yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Yerel ve global ölçekteki sektörel rekabette, sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için süreçlerin optimize edilmesi gerekliliği prensibiyle hareket ediyoruz. Firma olarak gerçek ve sanal dünyanın birlikte hareket ettiği, kullanıcıların ve ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçtiği, böylelikle de süreçlerin hatasız ve daha verimli işlendiği bir çalışma sistemine odaklanıyoruz. Hizmet kalitemizi arttırmak, rekabet gücümüzü geliştirmek ve sürdürülebilir büyümemizi devam ettirmek amacıyla 2017 yılından itibaren Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarımızı arttırdık. Ağustos 2017 tarihinde 40 personelle birlikte Ar-Ge çalışmalarımıza başladık.

Ar-Ge faaliyetlerimiz kapsamında, 2017 yılında faaliyetlerine başlayan Yön Ar-Ge Merkezi'nin ardından Konya Ar-ge Merkezimizi kurduk ve devreye aldık. Konya'daki Ar-Ge merkezimizin hem sektöre hem de bölgeye özel katkıları olmasını hedefliyoruz. Buradaki Ar-Ge merkezi ile yerel firmalar ve bölge üniversiteleri ile iş birlikleri geliştirerek lojistik sektörünün gelişimine katkı sağlamayı sürdürmeyi amaçlıyoruz.

Tehlikeli madde taşımacılığında dünyada söz sahibi firmalar arasındasınız. Sizi Türkiye'deki rakiplerinizden öne çıkaran farklılıklar nelerdir?

Alışan Lojistik olarak, yüksek kalite standartları ve bütünleşik çözümlerle hizmet kalitesinin en üst seviyede sürdürülmesini öncelikli hedefimiz olarak görüyoruz. Müşteri memnuniyeti tutkusunu, inovasyon odaklı teknoloji zihniyetini ve güçlü iş süreci uzmanlığını Alışan Lojistik bünyesinde bir araya getiriyoruz.

Esnek, yenilikçi ve küresel bazda sağladığımız hizmetlerle müşterilerimizin daha fazla rekabet gücüne sahip olmasına yardımcı oluyoruz. Hizmette mükemmellik, insan odaklılık, güvenilirlik, çeviklik, inovasyon ve ekip ruhu; Alışan Lojistik'in vazgeçilmez değerleri arasında yer alıyor. Ar-Ge merkezinde müşterilerimizi, iş ortaklarımızı ve akademik çevreleri bir araya getirerek güçlü bir inovasyon ekosistemi oluşturduk. Dijitalleşen dünyada, lojistik sektörünün geleceğinin inovatif düşünebilme yeteneğine bağlı olduğu düşüncesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Alışan'ın bir farklılığı da yerli sermaye ürünü olması. Yani yerli ve milli kuruluşlara örnek olarak gösterilenler arasındasınız. Yalnızca Türk mühendislerinin ürünü olan ve patenti size ait imalatınız var mı?

Bu konuda halen devam eden birkaç mühendislik projemiz var. Kimyasal madde taşıyan araçlarda güvenlik, taşınan ürünün ısı basınç ve benzeri parametrelerini dijital olarak kontrol altında tutma, tanker yıkama süreçleri otomasyonu gibi tamamen Türk Mühendis ve yazılımcılardan oluşan AR -Ge merkezimizin geliştirmekte olduğu projelerimizi yakın bir gelecekte sektöre sunmayı hedefliyoruz.

Kontrat lojistiği ile tedarik zincirinde ne gibi farklılıklar sunuyorsunuz?

Müşterilerimize entegre bir hizmet olarak; depolama, yurtiçi nakliye, mikro dağıtım hizmetleri, katma değerli servisler sağlıyoruz. Müşterilerimize geniş kapsamlı bir hizmet sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde kontrat lojistiğinde büyümeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda hizmetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bu alanın önemli unsurlarından olan teknolojik altyapı ve Ar-Ge'ye önemli ölçüde yatırımlar yaptık. Kontrat lojistiği ile müşteriler birçok avantaj sağlıyor.  Başta uzman bir firmanın birçok operasyonu birleştirmesinden doğan verimlilik ve sinerji avantajı yakalanıyor. Sektördeki gelişmelerin olumlu etkilerinden faydalanıyor ve piyasa dalgalanmalarından kaynaklanan riskleri de küçültmüş oluyorlar. 

Tanker yıkamada sizi öne çıkaran ne gibi özellikleriniz var?

2005 yılına kadar Türkiye'de belli standartlar dahilinde kimyasal tank temizleme hizmeti verebilen bir tesis bulunmuyordu. Sadece basit kimyasalları yıkayabilen, iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye olan olumsuz etkilerinin bilincinde olmayan temizlemeciler vardı. Temmuz 2005'te bu ihtiyacı ve boşluğu belli teknik standartlara göre kapatmayı misyon edinen Alışan Den Hartogh faaliyete başladı. Arıtma ünitesine de sahip olan tesisimiz, Çevre Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak kuruldu ve işletmeye alındı. 2006 yılında Alışan Den Hartogh, yıkama işlemi sonrasında EFTCO sertifikası olan E.C.D. (European Cleaning Document ) vermeye başladı.

Alışan Den Hartogh SQAS, ISO 9001 ve ISO 14001 denetimlerinden geçmiş, CEFIC (European Chemical Industry Council)  tarafından akredite edilmiş ilk yıkama tesisi olam özelliğini taşıyor.  Bunun  yanısıra 2017 yılında Konya ‘da hizmete giren yıkama gerek yıkama gerekse arıtma ve berteraf anlamında dah üst teknoloji seviyesine ulaşmış bir tesis olarak dikkat çekiyor.

Turkchem Fuarı'nda hangi ürünlerinizle yer alacaksınız? Fuara özel bir hazırlığınız var mı?

Hizmet ürettiğimiz için Türkiye'nin entegre lojistik hizmetini sunuyoruz ve gün geçtikçe gelişiyoruz. Özellikle multimodal taşımacılık modlarına yaptığımız yatırım ve katma  değerli hizmetler alanında sunduğumuz yenilikler ile kimya sanayicilerine, fmcg sektörüne ve diğer bütün müştereklerimize hizmet sağlıyoruz. Lider firma konumumuzu, yaptığımız ar-ge yatırmaları ve teknoloji odaklı yaklaşımımızla pekiştiriyoruz. Kimyasal madde ve tehlikeli madde alanındaki tecrübemizle müşterilerimize kaliteli hizmet sunuyoruz. Türkiye pazarının en önde gelen lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alıyoruz. Hızlı tüketim malları ve kimyevi maddeler lojistiği alanında sektörün lider firmaları arasındayız ve bu bağlamda büyüme ve gelişme trendimizi sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası taşımacılıkla başlayan yolculuğumuzda, bünyemize farklı alanlarda çözümler üretebilen departmanları ve hizmetleri de katarak gelişmemizi sürdürüyoruz.Son olarak şirket bünyesinde innovasyon yılı olarak belirlediğimiz 2019 yılında müşterilerimize sunacağımız innovatif çözümleri de fuar kanalıyla aktarabilmeyi hedefliyoruz.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr