Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SAFİPORT DERİNCE'NİN RTG VE STS'LERİ LİMANDA HAZIR

SAFİPORT DERİNCE'NİN RTG VE STS'LERİ LİMANDA HAZIR

SAFİPORT DERİNCE'NİN RTG VE STS'LERİ LİMANDA HAZIR07.08.201810 Temmuz'da Çanakkale Boğazı'ndan geçen STS vinçler geçtiğimiz hafta Safiport Derince Limanı'na ulaştı. Vinçlerin yükseklikleri 90 m olduğundan Osmangazi Köprüsü'nden özel bir operasyonla geçirilerek limana ulaştırıldı.

Safiport Derince, konteyner alanında yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor.

10 Temmuz'da Çanakkale Boğazı'ndan geçen STS vinçler geçtiğimiz hafta Safiport Derince Limanı'na ulaştı. Özel olarak alçaltılmış oldukları halde yükseklikleri 90 m olduğundan özel bir operasyonla Osmangazi Köprüsü'nden geçiş yaparak limana ulaşan vinçlerin kurulumu için ekip hızlı bir şekilde çalışıyor. Vinçlerin gemiden indirilmesi, kurulum ve test işlemleri Eylül 2018'de tamamlanacak.

Safiport'un Super Post Panamax büyüklüğündeki STS vinçleri “Ultra Large Container Vessel” olarak adlandırılan gemilere hizmet verebilecek. Vinçler gemi üzerinde 23. sıradan konteyner operasyonu yapabiliyor. Safiport Derince bu dev yatırım ile beraber Ro-Ro, Genel Kargo, Proje Kargo, Dökme Yük ve Demiryolu operasyonlarında ortaya koyduğu başarıyı, etkin ve verimli bir şekilde kullanılacak olan “Konteyner Terminaliyle” taçlandıracak. Safiport bu yatırımları ile İzmit Körfezi ve Türkiye'deki limancılık faaliyetlerinin gelişmesine de oldukça önemli bir fayda sağlamakta…

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr