Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / PALET DEVİNDEN TÜRKİYE’YE 430 MİLYON TL YATIRIM

PALET DEVİNDEN TÜRKİYE’YE 430 MİLYON TL YATIRIM

PALET DEVİNDEN TÜRKİYE’YE 430 MİLYON TL YATIRIM17.07.2018Ürünlerin uzun sürelerle nakliyesi sırasında hayati öneme sahip paletler artık kullanılıp atılmıyor. Tamir edilerek tasarruf sağlanan paletler için Chep'in Türkiye'ye 430 milyon TL yatırım yapacak.

Dünya ticaretinin görünmez ama bir o kadar da önemli yardımcı ürünü paletler de teknolojiye ayak uydurdu. Eskiden bir sefer kullanılıp atılan ağaç paletler için endüstriyel ağaçlar yeni palet üretimi için kesilirken, yeni sistemle paletler tamir edilerek büyük ekonomik kazanç sağlanıyor.

YENİ MERKEZ YOLDA

Dünyada bu sistemi oturtan Chep'in Türkiye ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Şafak Aktekin, Türkiye'de 10 milyon dünyada ise 590 milyon adet paletlerinin bu şekilde dolaşımda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ihracatı arttıkça palet ihtiyacının da arttığını anlatan Aktekin, “Anadolu'nun farklı illerinde konumlandırılmış 16 servis merkezi; İzmir, Adana, Ankara, Konya ve İstanbul'da bulunan dört bölge müdürlüğü ile faaliyet gösteriyoruz” dedi. Türkiye'ye yatırımı sürdüreceklerini anlatan Aktekin “ Orta Doğu, Kuzey Afrika, Sahra altı Afrika ve Hindistan'ın da bulunduğu gelişmekte olan ülkeler bölgesinde lider konumdayız. 2017 yılında globalde gerçekleştirdiğimiz 22 milyar TL ciro ile yüzde 5, Türkiye'de de beklentilerimiz doğrultusunda yüzde 30 büyüdük. 2018 yılında palet dolaşım ağımızın 12 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Büyüme ile orantılı olarak beş yıl içerisinde 250 milyon TL yeni ekipman yatırımı ile 80 milyon TL altyapı yatırımı ve otomotiv sektörüne ise 100 milyon TL yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.

İHRACAT ARTIYOR

2009 yılından beri pazarda olduklarını anlatan Aktekin “Türkiye, CHEP'in uzun vadeli yatırım programı kapsamında 2009 yılında girdiği bir pazar.

Türkiye'deki hem tüketici potansiyeli hem perakende sektörünün büyüme hızı hem de tedarik zincirinde özellikle otomasyona yapılan yatırımların desteklenmesi onu güçlü bir konuma taşıyor. Öte yandan ülkenin lojistik altyapısının çok hızlı bir şekilde gelişmesi ve modernleşme süreçlerinin hızlanması da bu gücü destekliyor. Biz de küresel ölçekteki deneyimimizle firmaların bu pazarda aktif bir oyuncu olarak yer almaları için destek veriyoruz” dedi.

YÜZDE 40 TASARRUF ETTİRİYOR

Kendilerine ait palet sisteminin yüzde 40 tasarruf sağladığını da ifade eden Aktekin “CHEP yarım paletler, zincir mağazalar içerisinde tanıtım ya da stok besleme amaçlı teşhirlerin yerleştirildiği platformlar olarak kullanılıyor. Fabrikadan direkt olarak zincir mağazalara sevk edilerek tedarik zincirinde depolama süreçlerini optimize ediyor, mağaza operasyonlarında elleçlemeden kaynaklı maliyetleri ortadan kaldırıyor. Perakendecilerin mağaza içinde rafa ürün yerleştirmeye ayrılan zamanda yüzde 80 ve paletten ürün toplama maliyetlerinde yüzde 40' tasarruf ediyorlar” dedi.

Kaynak: lojiport.com