Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ABU DABİ LİMANLARI BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ KULLANACAK

ABU DABİ LİMANLARI BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ KULLANACAK

ABU DABİ LİMANLARI BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ KULLANACAK05.06.2018Abu Dabi Limanlarının tamamına sahip olan Maqta Gateway LLC, kendi blok zinciri çözümünü uygulayacak olan Abu Dabi'deki ilk şirket olacak.

Maqta Gateway LLC, nakliye ve lojistik endüstrisinde verimliliği artırmayı amaçlayan blok zinciri tabanlı bir teknoloji olan Silsal isimli bir proje geliştirdi ve başlattı.

Çeşitli kaynaklara göre Silsal ilk olarak yük taşımacılarına ve müşterilere sunulacak, yeni sistem mevcut mPCS'nin (Maqta'nın Port Topluluğu Sistemi) tamamlayıcı bir aracı olarak ticaret topluluğunun geri kalanıyla paylaşılacak.

Geliştirilen projede yer alan sistemin içeriğinde en güncel teknoloji olan blok zinciri kullanacak olan Abu Dabi Limanları, evrak işlerini azaltmayı, gerçek zamanlı durum güncellemelerini kolaylaştırmayı ve bilgi alışverişini hızlandırmayı umut ediyor.

Silsal, Maqta Gateway'in Dijital İnovasyon Laboratuvarı'nda dahili olarak geliştirildi ve Abu Dabi Limanlarının stratejik müşterileriyle sahada birebir olarak test edildi. Maqta Gateway CEO'su Dr. Noura Al Dhaheri geliştirdikleri proje hakkında şunları söyledi:

"Blokchain, ticaretin dijitalleştirilmesinde önemli bir adımdır."

Blokchain teknolojisine ek olarak Maqta Gateway, her türlü taşıma belgesini şifreleyebilen dijital kimlik için kendi sistemlerini oluşturdu. Dr. Noura Al Dhaheri oluşturulan bu sistem için ise şu sözleri söyledi:

"Bu yeni sistem, çoğu zaman bir güvenlik riski olabilecek parolalarla erişim ihtiyacını kaldıracak."

Lojistik ve denizcilik sektörü, blok zinciri teknolojisi ile oluşturulan çözümleri geliştirmekle son derece ilgileniyor. Dünya Ekonomik Forumu, teknolojinin dünya çapında fiziksel ulaşımın toplam maliyetinin %20'sini azaltabileceğini söylerken FedEx CEO'su, küresel tedarik zincirleri için bu durumun gelecek sınır olarak adlandırılabileceğini söylüyor.

Mehmet Berat SAĞIN - KOİNBÜLTENİ.COM

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr