Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO’NUN HİZMETLERİ, OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN HEDEFLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR

GEFCO’NUN HİZMETLERİ, OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN HEDEFLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR

GEFCO’NUN HİZMETLERİ, OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN HEDEFLERİYLE ÖRTÜŞÜYOR04.06.2018Otomotiv sektörü küresel ticaretten en fazla pay alan sektörler arasında yer alıyor. Dünyada otomotiv üretiminin son 20 yılına bakıldığında 2008 küresel finans krizi kırılma noktası olmuş, Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Japonya pazar büyümeleri gelişmekte olan ülkelerin gerisinde kaldı, bunun neticesinde otomotiv üretiminin gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere geçiş süreci hızlandı ve üretici ülkelerin dünya üretiminden aldığı paylar radikal değişim gösterdi. Dünya genelinde üretimdeki yeni coğrafyalara kayış sürecinde Türkiye'ye gelen üretici firma sayısı ve yabancı doğrudan yatırımlar arttı. Türkiye otomotiv üretiminde ve yatırımında önemli bir ivme yakalamışken lojistik altyapının da otomotiv sektörünün üretimini ve ihracatını desteklemesi önem taşıyor. Dolayısıyla otomotiv sektörünün hedefleriyle örtüşen ve ihtiyaçlarına cevap veren çözümler üretmek bizim için büyük önem taşıyor. Geleceğe dönük projeksiyonları takip ettiklerini ve Türkiye'nin konumunu korumak ve sağlamlaştırmak için dünya otomotiv endüstrisindeki yeni trendleri incelediklerini ifade eden Gefco Satış ve Pazarlama Direktörü Serkan Çelik, daha güçlü bir otomotiv sektörü için inovasyona ve AR-GE'ye önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. “Türkiye, konumu itibariyle önemli bir lojistik üstünlüğe sahip. Bu konumun avantajlarını kullanıp ülkemizin mevcut lojistik altyapısını daha da geliştirip üretim ve ihracatı artırma vizyonuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Çelik, otomotiv sektörüne yönelik sunduğu özel hizmetleri şöyle aktardı:

“Otomotiv üreticileri, tedarikçileri, ithalatçıları ve distribütörlerinin hem rekabetçilikleri hem de güvenilirlikleri için temel konulardan bir tanesi lojistik performansıdır. Otomotiv lojistiği konusunda Avrupa'nın bir numarası olan Gefco'da tedarik zincirinin her etabında otomotiv sektörüne özel çözümler sunuyoruz. Bitmiş Araç Taşımacılığı konusunda 60 seneden fazla deneyimimiz bulunuyor, bu uzmanlıkla 2002 senesinden beridir de Türkiye'de hizmet veriyoruz. Gefco Türkiye'de Bitmiş Araç Lojistiği alanında uluslararası ve yurtiçi taşımacılık, inbound/outbound lojistik çözümleri ve stok sahası yönetimi gibi hizmetlerimiz var. Tüm Araç Lojistik Merkezlerimizde uluslararası standartlarımıza uygun şekilde, aynı kalitede hizmet veriyoruz.

Bitmiş Araç Lojistiği hizmetlerimizin yanında, Gefco Türkiye olarak otomotiv sektörüne parça tedariğinden yedek parça depoloma ve dağıtımına kadar geniş bir çerçevede katma değerli hizmetler sunuyoruz. Aksesuar ve yedek parça tedariğinde hedefimiz, ürünlerin tedarikçiden alınıp dağıtım merkezine aktarılmasından başlanarak, satış noktalarına dağıtım ve iade yönetimi dahil tüm süreçlerde otomotiv sektöründeki rekabetçi şartların optimizasyonunu sağlamak. Çayırova ve Tuzla'da yer alan lojistik merkezlerimizde ise, yedek parça depolama konusunda hizmet veriyoruz. Otomotiv yedek parça depolamaya uygun olarak tasarlanan depolarımızda hem gümrüklü hem de gümrüksüz alanların olması da müşterilerimize avantaj sağlıyor.

Sektöre özel sunduğumuz çözümlerden birisi de Milk Run hizmetimiz. Uzman ekiplerimiz ile malzeme toplama ve nakliye maliyetlerinin azaltılması konularında sürekli iyileştirme hedefliyoruz. Control Tower uygulamamız ile müşterilerimiz tek bir kontakt kişi ile projelerini yürütebiliyorlar. Ayrıca, yeniden kullanılabilir ambalajlarımız (GefBox) ile Avrupa'da 22 ülkede hizmet veriyoruz. Gefco olarak, güvenli oto taşımacılığında da kendimizi sürekli yeniliyoruz. Bunun için, birçok stok alanımızda ultra yenilikçi bir tablet uygulaması kullanıyor. Saha çalışanlarının operasyonel gereksinimleri göz önünde bulundurularak tasarlanan bu uygulama sayesinde hem araç yükleme denetimleri kolaylaşıyor hem de araç taşımacılığı daha güvenli hale geliyor.”

PSA'ya özel lojistik projesi

Serkan Çelik, Gefco'nun otomotiv sektöründeki rekabetçi şartlara cevap verebilmek için parça tedarikinden yeni araç ya da yedek parça dağıtımına kadar geniş bir çerçeveyi kapsayan katma değerli hizmetler sunduğunu vurguladı. Tedarik zincirinin bir parçası olan lojistik sektörü büyük bir değişim içerisinde olduğunu da ifade eden Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Hizmet verdiğimiz sektörlerdeki değişiklikler, doğal olarak lojistik sektörünü de değiştiriyor. Örnek vermek gerekirse, dijitalizasyon, müşteri deneyimi, mobilizasyon, sürücüsüz araçlar, elektrikli araçlar, perakende sektöründeki değişiklikler vs.”

Gefco'nun da bu değişikliklerle beraber kendini geliştirdiğinden bahseden Çelik, şu örneği verdi: “Fransa'da PSA (Peugeot) için sunduğumuz bir tedarik zinciri çözümümüz var. Gefco, PSA fabrikası içerisinde otomotive yönelik bir tedarik zinciri çözümünü başından sonuna tasarladı, uygulamaya koydu ve yönetiyor. Proje çerçevesinde Gefco ekipleri montaj hattına teslim edilen ürünlerin satın almasından, tedariğinden, nakliyesinden ve montajından sorumlu.”

Gefco Fransa, Kasım 2017'de Fransa'nın Côte d'Or bölgesindeki JTEKT üretim tesisinden İspanya'nın Vigo Şehrinde bulunan PSA fabrikasının üretim hattına direksiyon sistemlerinin tedarik edilmesini yönetmeye başladı. Fransa'nın Dijon kentinde bulunan Gefco ofisi, JTEKT tesisinden PSA montaj tesisinin yakınında bulunan Gefco'nun Gelişmiş Tedarikçi Mağazası'na parçaları komple partiler halinde naklediyor. Vigo'daki Gefco ekipleri parça siparişlerinin montaj hattına teslimatlarının zamanlamasından ve teslimatından sorumlu. Bu sistemle otomotiv montaj hattının ihtiyaçlarıyla senkronize bir şekilde stok gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor.

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr