Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BARSAN GLOBAL LOJİSTİK DÜNYAYA NÜFUZ EDİYOR

BARSAN GLOBAL LOJİSTİK DÜNYAYA NÜFUZ EDİYOR

BARSAN GLOBAL LOJİSTİK DÜNYAYA NÜFUZ EDİYOR22.05.201829 ülkede 65 lojistik merkezi bulunan Barsan Global Lojistik'in hizmet verdiği ülkelerin toplam GSMH'sı, dünya ekonomisinin %81,67'sini oluşturuyor. Şirket yeni açacağı merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31'ini; 2019 sonunda ise %94,89'unu oluşturan ülkelerde olmayı hedefliyor.

Barsan Global Lojistik, Türk lojistik şirketi olarak bir dünya markası olma hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Dünyanın gayri safi milli hasılası en büyük ülkelerinde faaliyet gösterdiklerini belirten Barsan Global Lojistik (BGL) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Sektörde dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alma hedefine doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. 29 ülkede 65 lojistik merkezle hizmet vermeye devam ettiklerini kaydeden Çaptuğ, “Barsan Global Lojistik'in hizmet verdiği ülkelerin toplam GSMH'sı, dünya ekonomisinin yüzde 81.67'sini oluşturmakta. Barsan, planlanan yatırımların tamamlanması ile dünya ekonomisinin 2018 yılı sonunda yüzde 92.31, 2019 yılı sonunda da yüzde 94.89'unu oluşturan ülkelerde olmayı hedefliyor” diye konuştu.
 
TÜM SÜREÇLERİ BARSİS İLE DENETLEYEREK RAPORLUYOR

Barsan Global Lojistik'in bü¬yümesinin temelinde uluslararası standartta ve kendisine özgü so¬rumlu iş modeliyle sunduğu hizmet olduğunu ifade eden Çaptuğ, “Lojistik hattında entegre olarak birbirini izleyen ve tetikleyen bir sistemle çalışan şirketimiz, siparişten teslim aşamasına kadar tüm süreç¬leri BARSİS adını verdiği ve kendi geliştirdiği bir yazılımla denetleye¬rek raporluyor” dedi. Barsan Global Lo¬jistik'in ERP programları ile entegre bilişim alt yapısı sayesinde müşte¬rilerin de kendileri ile ilgili tüm sü¬reçleri gerçek zamanlı izleyebildiğine dikkat çeken Çaptuğ, yeni yatırımlarla portföylerini çeşitlendireceklerini kaydetti. Dünya ticaretindeki hızlı ge¬lişmeler neticesinde ticari sınırların ortadan kalkmaya başladığını belirten Çaptuğ, ”Bu durum küresel lojistik firmaları arasında ciddi bir rekabet ortamı oluşturdu” şeklinde konuştu.
 
TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYOR
 
4. Sanayi devriminin birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kolektif bir deyim olduğunu vurgulayan Cengiz Çaptuğ sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk sanayi devriminden başlayarak 4.sanayi devrimine kadar tüm aşamalarda üretimler daha fazla otomatikleşti ve yapay zekâ daha çok devreye girdi. Endüstri 4.0, bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirdi. Barsan Global Lojistik, teknolojiye önemli ölçüde bütçeler ayırarak yatırım yapan, yapmaya da devam eden bir şirket. Bilgi İşlem departmanımız 1988 yılında kuruldu. Tüm hizmetlerimizde, kendi yazılım uzmanlarımız tarafından oluşturulan ve sürekli olarak geliştirilen  programımızı kullanıyoruz. Dünyadaki tüm lojistik iş süreçlerimizi tek çatı altında topluyoruz ve hizmet verdiğimiz müşterilerimizin sistemleri ile sorunsuzca uyum sağlayabiliyoruz. Ve en önemlisi kendi programımız ve kendi kadromuz olması nedeni ile bunu çok hızlı yapıyoruz. Son projelerimizde müşterilerimizin yurtdışındaki fabrikalarında bulunan üretim bandına kadar tüm süreci, sürecin her aşamasında müşterilerimizin sistemi ile online entegre olarak veri alışverişinde bulunup haberleşerek yönetiyoruz. Geniş ve uzman IT kadromuz ve geliştirdiğimiz yenilikçi ve öncü yazılım çözümlerinin bir gereği olarak 2015 yılından beri İTÜ Teknokent'teyiz. Ürettiğimiz teknoloji çözümlerini bir artı değer olarak gören İTÜ Teknokent'in işbirliğiyle pek çok projeye imza atmaya devam edeceğiz.”
 
Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr