Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / EMRE ELDENER: TÜRKİYE TRANSİT TAŞIMACILIKTA MERKEZ OLMALI

EMRE ELDENER: TÜRKİYE TRANSİT TAŞIMACILIKTA MERKEZ OLMALI

EMRE ELDENER: TÜRKİYE TRANSİT TAŞIMACILIKTA MERKEZ OLMALI10.05.2018İMEAK Deniz Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Tolantısı'na katıldı. Salih Zeki Çakır başkanlığında gerçekleşen toplantıda, UDH Bakanı Ahmet Arslan, Deniz Ticaret Odası yeni yönetimi ve DTO üyeleriyle bir araya geldi.

İki bölümde gerçekleşecek olan toplantıya faaliyet raporlarının meclis üyelerine sunulmasıyla başlandı. İlk bölümde sektör temsilcileri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sıkıntılarını aktardı.

‘Lojistik sektöründe serbest rekabet ortamı istiyoruz'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Emre Eldener; lojistik sektörünün yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

Kürsüde ilk olarak söz alan Eldener, yeni havalimanını heyecanla beklediklerini, bunun lojistik sektöründe rekabet ortamını artıracağını vurguladı.

Emre Eldener; ‘Başka destinasyonlara daha rekabetçi imkanlarla taşıma yapabileceğimize inanıyoruz. Toplam hava kargo hacminin yüzde 96'sından fazlası derneğimiz üyelerince gerçekleştiriliyor.‘ şeklinde konuştu.
Lojistik sektöründe serbest rekabet ortamına ihtiyaç duyduklarını aktaran Eldener sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Yakın zamanda sektör tarafından benimsenecek bir taşıma işleri yönetmeliğiyle karşı karşıya kalacağız. Karayolları yönetmeliğinde bakanlığın ihtiyaç halinde fiyatlar müdahale edebileceği bir madde var. Biz sektör olarak serbest rekabetten yanayız. Serbest rekabet ortamında bu konunun değerlendirilmesinin doğru olacağını düşünüyoruz. Gerek ithalatçıları gerek ihracatçıları bilinçlendirmeye ihtiyacımız var. Bu şekilde serbest rekabet ortamı uygulanabilir tavan veya taban fiyat uygulamasına gerek kalmaz.'
 
‘Türkiye transit taşımacılıkta merkez olmalı'

İMEAK Deniz Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Emre Eldener; Türkiye'nin transit taşımacılıkta merkez olmasını istediklerini bu konuda ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğine ihtiyaçları duyduklarını vurguladı. Sistem içerisinde evrak kontrollerinin yeterli olacağına inanıyoruz diyen Eldener; ‘Gümrüklere gelen paketler evrak kontrollerinin dışında, fiziksel kontrole tabii tutuluyor bu da gecikmeye neden oluyor. Fiziksel kontrollerin çok gerekli olmadığına inanıyoruz. Bu noktada desteğe ihtiyacımız var.‘ şeklinde konuştu.

Buse ÜRGİR/ DENİZ HABER AJANSI

Kaynak: denizhaber.com.tr
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr