Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / “GÜNÜMÜZDE HER TÜRLÜ LOJİSTİK HİZMETİNİ VERMEK ZORUNDASINIZ”

“GÜNÜMÜZDE HER TÜRLÜ LOJİSTİK HİZMETİNİ VERMEK ZORUNDASINIZ”

“GÜNÜMÜZDE HER TÜRLÜ LOJİSTİK HİZMETİNİ VERMEK ZORUNDASINIZ”07.05.2018İstanbul Üniversitesi (İÜ) Lojistik Kulübü tarafından İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi'ndedüzenlenen 15. Lojistik Zirvesi'nde konuşan Arkas Holding Yönetim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, lojistikte müşteriyi çok iyi dinlemek ve işleri buna göre planlamak gerektiğini söyledi.

DÜNYA LOJİSTİK BÜYÜKLÜĞÜ 2023 YILINDA 15 TRİLYON DOLARI AŞMASI BEKLENİYOR

Bugün dünya lojistik sektörü büyüklüğünün 7.5 trilyon dolara yaklaştığını belirten Diane Arcas, sektörün 2023 yılında 15 trilyon doları aşmasının beklendiğini kaydetti. Şu an zaman bazlı lojistiğin ön plana çıktığını kaydeden Arcas, konuşmasında ayrıca lojistiğin büyüyen unsurlarından ve taşıma modlarından bahsetti.

Türkiye'nin lojistik büyüklüğü 300 milyar lira olduğunu ve trafiğe kayıtlı 800 bini aşkın kamyonun mevcut olduğunu söyleyen Arcas, Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksi'nde 2016 yılı verilerine göre 3.42 puanla 34. sırada yer aldığımızı sözlerine ekledi. 

LOJİSTİKTE HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİMİZİ ARTIRIYORUZ

Arkas Holding'in 4 temel sütun üzerine kurulduğunu söyleyen Arcas, bunların  acentelik, limanlar, armatörlük ve lojistikten oluştuğunu ifade etti. Arkas Lojistik Grubu olarak Türkiye genelinde 14 ofislerinin olduğunu, uluslararası 12 ofislerinin olduğunu ve 1300 çalışanlarının olduğunu kaydetti. Arcas, 2017'de 107 kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti. “Müşteriye gittiğiniz zaman her türlü lojistik hizmeti vermek zorundasınız” diyen Arcas, Arkas Lojistik olarak hizmet çeşitliliklerini her geçen gün artırdıklarını söyledi.
Yeni açılan Bakü-Tiflis-Kars hattının çok önemli olduğunu söyleye Arcas, 15 günde bir bu hatta düzenli seferleri olduğunu belirtti. Arcas, yıllardır beklenen bu hattının Çin'e kadar bağlanması söz konusu olduğunu vurguladı.

KARTEPE KARA TERMİNALİ'Nİ 2019'DA AÇACAĞIZ

Arkas olarak Türkiye'ye çok katkı sağlayacak lojistik yatırımlarının olduğunu belirten Arcas, 2 tane lojistik terminal projelerinin olduğunu söyledi. Birinin Kocaeli Kartepe Kara Terminali Projesi olduğunu ifade eden Arcas, bu terminal 2019 yılında kısmi olarak açılacağını kaydetti. Arcas, demiryolu ile bu noktadan Türkiye'nin her yerine dağıtım yapılabileceğini ifade etti.
Diğer terminallerinin Yenice Kara Terminali olduğunu kaydeden Arcas, bu iki projenin Türkiye'nin lojistik terminal ihtiyacını karşılayacağına inandıklarını söyledi.

Arkas Lojistik olarak çok kuvvetli bir kurumsal yapı kurduklarını anlatan Arcas, insan kaynakları, kurumsal risk, kurumsal iletişim, bilgi teknolojileri ve finans yönetiminde çok güçlü bir yapıya sahip olduklarını kaydetti.
Sektör gençlere çok önemli iş imkanları sunduğunu ve lojistiğin hiçbir zaman düşüşe geçen bir sektör olmadığını vurgulayan Arcas, dinamik gençlere iş imkanı sunduğunu ifade etti.

Kaynak: yesillojistikciler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr