Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD’IN ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR LOJİSTİK SERTİFİKASI’NA DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI ÖDÜLÜ

UTİKAD’IN ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR LOJİSTİK SERTİFİKASI’NA DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI ÖDÜLÜ

UTİKAD’IN ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR LOJİSTİK SERTİFİKASI’NA DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI ÖDÜLÜ27.04.2018Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen "V. İstanbul Karbon Zirvesi" 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, aynı zamanda destekçisi de olduğu V. İstanbul Karbon Zirvesi kapsamında ödüle layık görüldü. UTİKAD'ın Bureau Veritas iş birliği ile lojistik sektörüne yönelik sunduğu ‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası', ‘Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'nü aldı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD'ın Bureau Veritas iş birliği ile lojistik sektörüne yönelik hazırladığı ‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası', 26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen ‘V. İstanbul Karbon Zirvesi' kapsamında ödüllendirildi. ‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası, ‘Düşük Karbon Kahramanı Ödülü'nü aldı.

UTİKAD'ın destekçileri arasında olduğu ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından düzenlenen İstanbul Karbon Zirvesi'nin bu yılki temel odak konusu iklim finansmanıydı. Sürdürülebilirlik alanında markalaşmış olan üst düzey devlet yetkilileri, akademisyenler ve özel sektörden firmaları da bir araya getiren zirvede enerji verimliliğine odaklanarak sanayinin iklim değişimi ile mücadelesi görüşüldü.

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen zirvenin son bölümünde ise ‘Düşük Karbon Kahramanları Ödül Töreni' gerçekleşti.

Düşük Karbon Kahramanları Ödülü'ne bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas iş birliği ile hazırlanan ‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası' ile başvuran UTİKAD adına ödülü Genel Müdür Cavit Uğur aldı.

Bu sertifika ile lojistik ve taşımacılık sektöründe yer alan firmaların çevresel, sosyal ve finansal varlıklarını uzun yıllar devam ettirebilmesine katkı sağlamayı ve çevresel etkilerinin farkına varıp gerekli önlemleri almalarını teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten Uğur  sözlerine şöyle devam etti: “Taşımacılık ve lojistik sektörünün çevresel etkilerinin, sektörümüzün insanla ve çevresiyle bir arada ve birlikte var olabileceğinin farkındayız! Sürdürülebilir gelişmenin ve kalkınmanın düşük sera gazı emisyonu ve düşük karbon politikalarıyla mümkün olabileceğini biliyoruz. Bu farkındalığımız ve bilincimizle dünyaya, ülkemize, sektörümüze ve üyelerimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Dünyada ilk ve tek olan Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası aynı zamanda uluslararası alanda en iyi uygulama örneği oldu. Sertifika sonrasında sertifikanın içeriğini sektörümüzün dünya çapındaki federasyonu olan FIATA'ya (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) sunduk ve UTİKAD'ın öncülüğüyle FIATA bünyesinde Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu (Working Group Sustainable Logistics) oluşturuldu. UTİKAD'ın da asli çalışma grubu üyesi olduğu FIATA Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu'nda taşımacılık ve lojistikte sürdürülebilirlik, çevresel etkileri konuları üzerinde çalışmalar yapılıyor; ayrıca Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin ilgili kurumlarıyla iklim değişiklikleri ve emisyon politikaları konularında çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası'nın FIATA üyesi olan ülkeler çapında yayılmasına yönelik çalışmalarımız da devam ediyor.”

‘Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası' ile sektörün farkındalığını artırmak ve UTİKAD üyelerinin karbon emisyonlarını sınırlandırma çalışmalarını cesaretlendirmekten gurur duyduklarını belirten Genel Müdür Uğur, “Derneğimizi ve çabalarımızı Düşük Karbon Kahramanı Ödülüyle onurlandıran Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği'ne çok teşekkür ederiz. Sorumluluğumuz daha da büyüdü; çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR LOJİSTİK SERTİFİKASI NEDİR?

UTİKAD, 186 yıllık bir geçmişe sahip uluslararası bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas ile iş birliğine giderek, lojistik ve taşımacılık sektöründe yer alan firmaları sürdürülebilir büyümeye yönlendirmek amacıyla sektöre özel gerekliliklere göre oluşturulan "Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası"nı üyelerine sunmaktadır.

2014 yılından bu yana bağımsız belgelendirme ve denetim kuruluşu Bureau Veritas iş birliği ile verilen sertifika; başta UTİKAD üyeleri olmak üzere tüm lojistik ve taşımacılık sektöründe yer alan firmaların çevresel, sosyal ve finansal varlıklarını uzun yıllar devam ettirebilmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası almak isteyen firmalar “Sürdürülebilir Lojistik Denetimi” başlığı altında, yönetimin sürdürülebilirlik ile ilgili taahhüdü, firmanın çevre, enerji, iş sağlığı güvenliği, çalışan hakları, yol güvenliği, varlık ve müşteri geri bildirimi yönetimleri değerlendirme kapsamında incelenmektedir. Denetim süreçlerinin ardından, uygun görülen firmalar sertifikayı almaya hak kazanmaktadır.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr