Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GLOBAL PORTS HOLDİNG, ZADAR GAZENİCA LİMANI'NDAN SÖZLEŞME DAVETİ ALDI

GLOBAL PORTS HOLDİNG, ZADAR GAZENİCA LİMANI'NDAN SÖZLEŞME DAVETİ ALDI

GLOBAL PORTS HOLDİNG, ZADAR GAZENİCA LİMANI'NDAN SÖZLEŞME DAVETİ ALDI21.03.2018Global Ports Holding, Hırvatistan'daki Zadar Gazenica Liman'ın 20 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak imtiyaz sözleşmesi görüşmelerine davet edildi.

Global Yatırım Holding dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding, Hırvatistan'da ihalesine katıldığı Zadar Gazenica Liman'ın 20 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak imtiyaz sözleşmesi görüşmelerine davet edildi.
Global Yatırım Holding'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimizin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc ("GPH"), Zadar Gazenica Liman İhalesine katıldığını ve İhale Makamı olan Zadar Liman Başkanlığı'nın GPH'yi Zadar Gazenica Limanı'nın 20 yıl süreyle işletilmesine yönelik olarak imtiyaz sözleşmesi görüşmelerine davet ettiğini Şirketimize bildirmiştir. İhalenin kapsamı kruvaziyer liman ve terminal hizmetleri, uluslararası feribot terminali, Ro-Ro hizmetleri, araç ve yolcu hizmetlerinden oluşmaktadır.

Zadar, Adriyatik Denizi'nde yer alan Hırvatistan'da tarihi bir kent olup Zadar kruvaziyer limanı azami 13 metre derinlik ve toplam 1170 metre rıhtım uzunluğu ile büyük kruvaziyer gemilerinin dahi yanaşabileceği altyapıda bir limandır. Limanda ayrıca 2400 metrekarelik kiralanabilir ticari alan da mevcuttur.
İmtiyaz sözleşmesinin imzalanması her iki tarafın da sözleşme hükümleri üzerinde mutabık kalmasına bağlı olup konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

Kaynak: ulasimonline.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr