Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / E-Ticaret ve E-İhracat / EBAY’DEN ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE KARGO DEVRİMİ!

EBAY’DEN ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE KARGO DEVRİMİ!

EBAY’DEN ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİKLE KARGO DEVRİMİ!21.03.2018Artırılmış gerçeklikle ilgili birçok uygulama ve ürün de etrafımızı sarmaya başladı. Snapchat‘in artırılmış gerçeklik maskeleri, hepimizi Pokemon peşinde koşturan oyun, makyaj uygulamaları derken şimdi de eBaytarafından bir hamle geldi.

eBay, satıcıların ürünlerini alıcılara göndermek için kullanabilecekleri en iyi kutuyu bulmalarına yardımcı olan yeni artırılmış gerçeklik destekli ürününü paylaştı. Platform üzerinde sırt çantasından mutfak eşyalarına, otomotiv parçalarından giysilere kadar birçok ürün bulunuyor. Haliyle satıcıların da bu ürünlerin büyüklüklerine göre en uygun kutuyu seçmeleri gerekebiliyor, fakat bazen bunu yapmak göründüğü kadar kolay olmuyor. Kimi zaman ürün kutuya sığmıyor, bazen kutu gereğinden büyük kalıyor. eBay‘in yeni uygulaması ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Satıcılar, ürünleri için doğru gönderim kutusunu bulunca zamandan da kazanmış oluyorlar.
eBay, bu teknolojinin nakliye masraflarının gerçek zamanlı olarak hesaplanmasını sağlayacağını belirtiyor. Şirket, bu özellikle Google‘ın ARCore özelliğini ilk kullanan şirketlerden biri oldu.

eBay'in artırılmış gerçeklik destekli nakliye özelliği aynı zamanda telefonun konumunu, hareket ve yönlendirme için sensörleri anlamak için eş zamanlı harita oluşumuna da izin veriyor. Uygulamada, ürünün üzerine yerleştirilmiş kutu ile kutunun üstünden aşağıya doğru bakacak şekilde açıya, yanlara ve arkasına bakıp kutunun içinde nasıl göründüğünü de görmek mümkün oluyor.
eBay, artırılmış gerçeklik nakliye özelliğinin, bu yılki artırılmış gerçeklik çalışmalarından yalnızca biri olduğunu belirtiyor. Uygulamanın yakın zamanda iOS üzerinden kullanılacağı belirtilse de bunun ne zaman olacağı ise henüz belli değil.

Webrazzi

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr