Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI İKİ TESİSİ ZİYARET ETTİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI İKİ TESİSİ ZİYARET ETTİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI İKİ TESİSİ ZİYARET ETTİ20.03.2018Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD'ın ve İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi İTÜSEM desteği ile düzenlediği FIATA Diploma Eğitimi'nde katılımcılar, 3 Mart Cumartesi günü iki saha ziyareti birden gerçekleştirdi.

FIATA Diploma Eğitimi'nin Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından verilen “Logistics” modülü kapsamında ilk olarak U.N. Ro-Ro Pendik Limanı'nı ziyaret eden FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarının ikinci durağı ise Omsan'ın Tuzla'daki deposu oldu.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD tarafından İTÜSEM desteği ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen FIATA Diploma Eğitimi, İTÜ'nün Maçka'daki kampüsünde verilen teorik eğitimlerin yanı sıra pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretleri ile devam ediyor. Sektör yöneticileri ve akademisyenlerden teorik dersler alan katılımcılar, saha ziyaretleri ile tecrübe sahibi olma şansını da yakalıyor.
Geçtiğimiz aylarda Ekol Lojistik'in Şekerpınar'da bulunan Lotus Tesisi'ni ve MNG Havayolları'na ait ihracat antreposunu ziyaret eden FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, 3 Mart Cumartesi günü iki saha ziyareti birden gerçekleştirdi. Katılımcılar, FIATA Diploma Eğitimi'nin Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından verilen “Logistics” modülü kapsamında U.N. Ro-Ro Pendik Limanı'nı ve Omsan'ın Tuzla'daki deposunu ziyaret etti.


İlk olarak U.N Ro-Ro Pendik Limanı'nı ziyaret eden FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarına, U.N. Ro-Ro'da Liman Operasyonları Başkanı Arif Akkoz tarafından bir sunum yapıldı. Konferans salonunda gerçekleşen sunumda Akkoz; U.N. Ro-Ro'nun liman yerleşimi, liman faaliyetleri, ihracat ve ithalat taşıma süreçleri, karşılaşılan zorluklar ve bunlara yönelik geliştirilen çözümler ile UN Akdeniz gemisinin boy uzatma projesi hakkında bilgiler paylaştı. Sunumun ardından düzenlenen liman gezisinde katılımcılar, Fransa'nın Toulon şehrine yapacağı sefere hazırlanan UN Trieste gemisi inceleme şansı yakaladı.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarının 3 Mart Cumartesi günü ikinci adresi ise Omsan Lojistik'in Tuzla'daki deposuydu. Bu ziyarette katılımcılara; Depo Operasyon Sorumlusu Barış Demirel, Gümrüklü Sahalar Operasyon Sorumlusu Öznur Sel ve Müşteri Temsilcisi Mehmet Yiğit Varlıklı eşlik etti. Depo ziyareti öncesi gerçekleşen sunumda Omsan Lojistik'in sunduğu taşımacılık çözümleri, entegre taşımacılık sistemleri, kullanılan yazılımlar ve Omsan Lojistik bünyesindeki diğer şirketler hakkında bilgiler aktarıldı. Depo ziyareti sırasında ise Omsan Lojistik Depo Operasyon Sorumlusu Barış Demirel depo içerisinde yürütülen faaliyetler, kullanılan ekipmanlar, depoda kullanılan otomasyon sistemleri ve yararlanılan teknolojiler hakkında bilgiler verdi. 



Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr