Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN08.03.20188 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılmasını kabul etti. Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, kadının toplumsal hayattaki vazgeçilemez yerinin iş dünyasında da güçlenmesine büyük önem veriyor. Özellikle lojistik sektöründeki kadın çalışanların oranı ve sektöre katkıları göz önüne alındığında kadınların erkeklerle eşit şartlarda çalışabilmesinin önemini her platformda vurgulayan UTİKAD, geçtiğimiz yıl “İş'te Eşit Kadın Sertifikası”nı alan ilk sivil toplum kuruluşu oldu. UTİKAD üyeleri 39. İstanbul Maratonu'nda ise kadına yönelik şiddete karşı duyarlılığı artırmak için koştu. Kadının toplumdaki yerini her daim yüceltmeyi amaçlayan UTİKAD, tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kıymetli sözleriyle kutluyor:

“Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.”
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr