Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ‘PEMBE KONTEYNER’ DAMGASI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ‘PEMBE KONTEYNER’ DAMGASI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ‘PEMBE KONTEYNER’ DAMGASI06.03.2018İntermodal taşımacılıkta Türkiye'nin ilk 5 firması arasında yer alan Greenlog, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başta lojistik sektöründeki kadın istihdamına olmak üzere ‘çalışan ve üreten kadın olgusuna dikkat çekmek aynı zamanda kadın olgusuna yapılan fiziksel ve sözlü şiddeti kınamak için sıra dışı bir yol seçti. Greenlog, Avrupa'ya ihracat ve ithalatta kullanılan konteynerlerinden beşini pembeye boyadı.

2016 yılından dört erkek girişimci; Devrim KORAY, Erhan MUCO, Korhan GÖREN ve Fatih CİNBAT tarafından kurulan Greenlog, lojistik sektöründeki kadın istihdamına dikkat çekmek ve son zamanlarda kadın olgusuna yönelik fiziksel ve sözlü şiddeti kınamak için organize edilmiş en iddialı projeye imza attı, “PEMBE KONTEYNER”. Greenlog, Avrupa ithalat ve ihracatta kullanılan konteynerlerden 5'ini pembeye boyadı.

Go Green projesi altında kurulan Greenlog, intermodal taşımacılıkta kendi alanında uzman 19 kişilik ekipten oluşuyor. 45 HC konteyner taşımacılığına yoğunlaşan Greenlog, intermodal taşımacılığın yanı sıra Karayolu, Denizyolu ve Havayolu taşımacılığı alanlarında da faaliyet gösteriyor. 2017 yılında toplamda 4900 45 HC konteyner taşıyarak cirosunu 35 milyon TL çıkaran Greenlog, sektörde intermodal taşımacılıkta 1,5 yıl içerisinde ilk 5 firma arasına girebilmeyi de başardı.

19 kişilik ekipte kadın istihdamına önem veren Greenlog, aynı zamanda lojistik eğitimi alan kız öğrencilere de staj imkanı sunuyor. Kadının profesyonel hayattaki yerine büyük önem verdiklerinin altını çizen Greenlog Kurucu Ortağı Devrim Koray; “Ülkemize de artı bir değer yaratabilmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar 4 kız öğrencimize staj imkanı sunduk, bu öğrencilerden iki tanesini de kendi bünyemizde tam zamanlı olarak istihdam ettik” dedi.

Bu projeyi özellikle son zamanlarda kadın olgusuna yapılan sözlü ve fiziki şiddeti kınamak bunun yanı sıra lojistik sektöründeki üreten, çalışan, emekçi kadınların önemine dikkat çekmek için başlattıklarını belirten Koray; “Sektördeki kadınların değerini ve önemini destekliyoruz. ‘Kadın'ın profesyonel hayattaki önemine herkesin dikkatini çekecek bir projenin parçası olmak istedik. Bir yıl içerisinde en anlamlılardan olacağına inandığımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün değerini arttırmak, kadınların hayatın her alanında hakkettikleri saygınlığı vurgulamak ve kadın haklarına dikkat çekebilmek adına PEMBE KONTEYNER projesini hayata geçirdik. Bu anlamda hem Avrupa ihracatında hem de ithalatında kullanacağımız 5 ayrı Pembe konteynerimiz tasarlandı” diye konuştu.
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr