Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVA ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMA KOMİTESİ (HANKOK), HAVALİMANLARI GÜVENLİĞİNİ MASAYA YATIRDI

HAVA ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMA KOMİTESİ (HANKOK), HAVALİMANLARI GÜVENLİĞİNİ MASAYA YATIRDI

HAVA ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMA KOMİTESİ (HANKOK), HAVALİMANLARI GÜVENLİĞİNİ MASAYA YATIRDI27.02.2018Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından “Havalimanları Güvenliğine Yönelik Saldırıların Bertaraf Edilmesi, Yaşanan Olaylar ve Alınacak Dersler” ana temasıyla 22 Şubat 2018 tarihinde İstanbul'da Hava Nakliyatını Kolaylaştırma Komitesi (HANKOK) Toplantısı düzenlendi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ Başkanlığı'nda gerçekleştirilen HANKOK Toplantısı,  DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, SHGM Genel Müdür Yardımcısı Can Erel, SHGM Havaalanları ve Güvenlik Daire Başkanlarının yanısıra ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile DHMİ Florya Konuk Evi'nde gerçekleştirildi.

Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Yönetmeliği (SHY-HUK) kapsamında düzenlenen toplantının açılış oturumu, SHGM Genel Müdür Vekili Bahri KESİCİ'nin konuşmasıyla başladı ve DHMİ Genel Müdürü Funda OCAK ve toplantının koordinatörlüğünü gerçekleştiren Havaalanları Daire Başkanı Önder TÜRKER'in  havalimanları güvenliğine yönelik konuşmalarıyla devam etti.

Toplantı'nın ilk oturumunda; yolcu manifestoları ve gümrükle ilgili evrakların Gümrük birimlerine elektronik ortamda iletilmesi, THY'nin mobil biniş kartlarının tüm meydanlarda kullanılmasına yönelik önerisi ve e-vize uygulaması için gerekli kioskların havaalanlarında tahsis edilmesi konuları ele alındı. Toplantının ikinci oturumda ise İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma ve ruhsatlandırma süreçlerinin yanısıra diğer havaalanlarında x-ray cihazları ve güvenlik personeli sayısının artırılması gibi konular değerlendirildi.

Havalimanları güvenliği konusunda siber suçlarla ilgili bir çalıştayın yapılması kararının alındığı HANKOK toplantısında ayrıca Türkiye'de havacılık eğitimi veren ve sayıları 64'e ulaşan üniversite ve bu üniversitelerde görevli akademisyenler ile HANKOK faaliyetleri de dahil olmak üzere daha yakın işbirliği içinde olunmasının önemi vurgulandı.

SHGM'nin yeni projesi Yolcu Hareketlilik İndeksi(PMPI) hakkında bir sunumun da gerçekleştirildiği toplantıda, önümüzdeki aylarda ICAO'ya da sunumu yapılacak olan projeden sektörün yararlanabilmesi için gerekli bilgilendirme toplantılarının yapılması görüşüldü.

Kaynak: SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr