Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER VE CISCO LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ DÖNÜŞTÜRECEK

DB SCHENKER VE CISCO LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ DÖNÜŞTÜRECEK

DB SCHENKER VE CISCO LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ DÖNÜŞTÜRECEK26.01.2018Dünyanın önde gelen lojistik sağlayıcısı DB Schenker ve internet için ağ çözümlerinde dünya lideri Cisco arasında önemli bir işbirliğine gidildi. İş birliğinin amacı lojistik sektörünü dönüştürmek. İki şirket birlikte, Things Applications uygulamalarının çeşitli İnternet'lerini ve diğer yenilikçi lojistik teknolojilerini oluşturacaklar.

Dijitalleşme, gümrük uygulamaları ve döküm işleri, depolama va güvenlik sorunları lojistik sektörünü değiştiriyor. DB Schenker ve Cisco işbirliğinin amacı bu değişime öncülük etmek. Houston'da, her iki şirketten de ekiplerin bulundugu bir loboratuvar kuruldu. Burada ortaklaşa yeni lojistik teknolojilerini keşfetmek, denemek ve pazarlamak için çalışmalar yürütülecek.

Özellikle depolama ve taşıma süreçlerinin optimizasyonu için yeni olanaklar üzerinde çalışılacak. Çalışılacak ana başlıklar şu şekilde sıralanıyor:

Sensör tabanlı çözümler Gerçek zamanlı konum (RTLS)
Robotik ve otomasyon
Akıllı cihazlar
Video analiz
Artırılmış gerçeklik
Enerji ve varlık yönetimi
Yüz algılama

DB Schenker çalışanları, her başvuruyu ve İnovasyon Laboratuvarı'ndaki her ürünü kapsamlı depolama ortamı koşullarında test ediyor. Deneme safhasında takım, depo ve tedarik zinciri süreçleri için hem teknik fizibilite hem de performans değerlendirmesi yapılıyor. Avusturya ve Güneydoğu Avrupa'dan Sorumlu DB Schenker CEO'su Helmut Schweighofer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz nesnelerin Internet ve lojistik sektörünün dijitalleşmesi alanında yapılan bu işbirliğinden büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr