Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / KUMPORT'A 'MÜKEMMELLİKTE YETKİNLİK BELGESİ'

KUMPORT'A 'MÜKEMMELLİKTE YETKİNLİK BELGESİ'

KUMPORT'A 'MÜKEMMELLİKTE YETKİNLİK BELGESİ'26.01.2018Türkiye'nin en büyük üç limanından biri olan Kumport, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 5 yılda 100 milyon dolarlık yatırım planı bulunan Kumport, KalDer EFQM tarafından 5 yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi ile ödüllendirildi.

2015 yılında Çinli CMHI, COSCO ve CIC ortak girişim grubu tarafından çoğunluk hissesi satın alınan Kumport, yatırımlarına hız kazandırdı. Çin'in Türkiye'de bugüne kadar yaptığı en büyük yatırım olma özelliğine sahip olan liman, uzun soluklu çalışmaları sonucu KalDer tarafından EFQM 5 Yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi ile ödüllendirildi.

5 YILDA 100 MİLYON DOLAR YATIRIM

5 kıtada 140'tan fazla noktayla doğrudan bağlantısı bulunan Kumport, Avrupa ve Asya arasında yer alan ana ticaret yollarındaki konumuyla stratejik bir öneme sahiptir. Yapılan yatırımlarla Kumport'un daha da güçleneceğini belirten Kumport CEO'su Özgür Soy; ‘'Kumport olarak yatırımlarımızla Türk ekonomisine değer katıyoruz. Birinci faz yatırımlarımızı tamamladık ve ek olarak önümüzdeki yıl 50 milyon dolarlık bir yatırım planımız bulunuyor. Bununla birlikte 5 yıl içinde yatırımlarımız 100 milyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak'' dedi.

Yapılan yatırımlardan alınan geri dönüşlerin önemine dikkat çeken Soy; "Kumport olarak her zaman kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Ortaya koyduğumuz vizyon, insana ve kaliteye verdiğimiz önem, yatırımlarımız ve artırdığımız hizmet seviyemiz sayesinde Türkiye Kalite Derneği tarafından 5 yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi'ne hak kazandık. Bu belgeyi almak bizim için gurur verici. Bununla birlikte, çevreye saygıyı ifade eden yeşil liman sertifikasına da sahip olan Türkiye'deki sayılı limanlar arasındayız" ifadesini kullandı.

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr