Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / PAN LOJİSTİK REFERANS LİSTESİNE TÜRKAKIM’I DA EKLEDİ

PAN LOJİSTİK REFERANS LİSTESİNE TÜRKAKIM’I DA EKLEDİ

PAN LOJİSTİK REFERANS LİSTESİNE TÜRKAKIM’I DA EKLEDİ22.01.2018PAN Lojistik, mega projeler arasında yer alan TürkAkım'ın Türkiye'deki “husbandry” operasyonlarını üstelendi. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, Mayıs 2017'de imzaladıkları anlaşma kapsamındaki proje detaylarını ve sundukları entegre lojistik hizmetlerini anlattı.

Proje ve ağır yük taşımacılığında 360 derece çözümler sunan Pan Lojistik, 2017 yılında referans listesine mega bir proje daha ekledi. Rusya'daki dev doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye'nin doğalgaz dağıtım şebekesine bağlayarak Türkiye, Güney ve Güneydoğu Avrupa için güvenilir bir enerji kaynağı yaratacak bir boru hattı projesi olan TürkAkım'ın Türkiye'deki “husbandry” operasyonlarını üstlenen şirket, bunun için özel bir ekip kurdu.
 
7/24 SAAT HİZMET İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU
 
2016'da yavaşlayan enerji yatırımlarının 2017'den yeniden hareketlilik kazandığına dikkat çeken Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bu yıl en çok konuşulan projelerden birinin TürkAkım olduğunu söyledi. Pan Lojistik Proje Departmanı'nın 2017 yılında TürkAkım projesinde yer alarak, 3 sene sürecek bir projenin ilk adımını attığını belirten Kantek, “Mayıs 2017 tarihinde imzalanan bir anlaşma ile TürkAkım projesinin Türkiye'deki ‘husbandry” operasyonlarını üstlenmeye başladık. Bu servis kapsamında, 4PL, gümrükleme, insan kaynakları yönetimi, ekipman ve araç istihdamı, tüm eğitim ve güvenlik süreçlerinin takip ve uygulamasını da kapsayan entegre lojistik hizmetler sunmaktayız. Bu doğrultuda Samsun ve  Kıyıköy'de teknik ekip oluşturuldu, Pan Lojistik bünyesinde ayrıca 7/24 hizmet sunmak üzere 10 kişilik bir TürkAkım ekibi görevlendirildi” dedi.
 
BİNLERCE BORU DÖŞENECEK

Rusya'daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye'ye ulaştıracak olan TürkAkım projesine ilişkin de ayrıntı bilgi veren Gülriz Kantek şunları aktardı: “Türk Akım açık deniz boru hattı, Rusya Anapa kıyısından başlayıp Karadeniz altından 900 km boyunca ilerleyerek Trakya kıyısında Türkiye'ye ulaşacak. Boru hattı sisteminin açık deniz kesimi Gazprom tarafından inşa edilecek. Açık deniz boru hattı sistemi, Karadeniz'den ilerleyecek paralel iki hattan oluşacak. Boru hatları Rusya kıyısındaki Anapa kenti yakınlarında denizaltına inip, İstanbul'a 100 kilometre mesafedeki Kıyıköy'de Türkiye kıyısına çıkacak. TürkAkım'ı Kıyıköy'den Lüleburgaz'daki mevcut doğalgaz ağına bağlayacak bir yeraltı boru hattı kurulacak. Güzergah buradan Avrupa sınırına devam edecek. TürkAkım, 2 kilometreyi aşan derinlikte döşenecek 81 cm çapındaki ilk boru hattı sistemi olarak sektörün teknik sınırlarını ileriye taşıyan bir proje olacak. Açık deniz boru hatları, her biri 12 metre uzunluğunda binlerce borudan oluşacak.”
 
FRANSA'YA DEV TANK TESLİMATI

Pan Lojistik, Türkiye-Fransa hattında da önemli bir taşıma operasyonuna imza attı. Gülriz Kantek, Fransa Cadarache Nükleer Santral Projesi kapsamında 170 ton ağırlığında, 24.70 metre uzunluğunda, 6,10 metre çapında olan 4 adet “cryogenic storage tank”ın Nisan-Temmuz 2017 tarihleri arasında Orhangazi-UDH karayolu, UDH Derince Limanı'na barçlar ile taşınarak Derince'den gemiye yüklendiğini ve Foss Liman'ı üzerinden Cadarache şantiyesine kapı teslimatının gerçekleştirildiğini söyledi.
 
ENERJİ SEKTÖRÜNE ENTEGRE ÇÖZÜMLER

Enerji sektörü yatırımcılarının lojistik hizmetlerin yanı sıra, proje yönetimi, takip, satınalma, planlama, gümrükleme, yatırım teşvik, raporlama, danışmanlık hizmetlerini de kapsayan ENTEGRE LOJİSTİK çözüm arayışı içerisinde olduklarını vurgulayan Gülriz Kantek, “Bu ihtiyaca karşılık verebilecek nitelikte oluşturduğumuz Pan Proje Enerji Bölümü, her firmanın farklı veya benzer yöndeki taleplerine karşılık verebilecek dinamizme sahiptir” dedi.
 
DÖRT DÖRTLÜK SERVİS

Pan Lojistik proje lojistiğinin yanı sıra Sameday, Pan Flash, Autolog ve Xline gibi pek çok özel ürünle havacılık, denizcilik, otomotiv, tıbbi ürün, elektronik ve tekstil sektörleri için geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Bu özel servisleri geliştirerek sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Gülriz Kantek şunları aktardı:
“• Sameday: Lufthansa Kargo'nun bir kuruluşu olan Time Matters ile yaptığımız çözüm ortaklığı sonucunda 32 kg'a kadar olan kargoların tüm Avrupa'ya aynı gün içinde kapıdan kapıya teslimat hizmetidir.
• PAN Flash: 150 kg brüt ve 7500 euro mal bedelinin altındaki kargoların Türkiye'den tüm dünyaya 24 saatte, gümrük vekaletnamesi olmaksızın kapıdan, havalimanına teslimat hizmetidir.
• Autolog: 2000 yılından bu yana hizmet vermekte olduğumuz otomotiv ve yan sanayi sektöründe, her türlü projenin anlık ihtiyaçlarına cevap vermek için dizayn ettiğimiz dinamik servisler bütünüdür.“Siz isteyin biz şekillendirelim, HAYIR- cevap değil bizim için” sloganı ve anlayışı ile dinamik servisler üretmekteyiz.
• Xline: Parsiyel yükler için geliştirdiğimiz Türkiye'den 35 ülkeye, 35 ülkeden Türkiye'ye ve birçoğunu kendi konteynerlarımızla açtığımız parsiyel deniz taşıma hizmetimizdir.”
 
2017'DE BÜYÜMEYİ SÜRDÜRDÜ

Pan Lojistik, zor geçen 2017 yılını büyümeyle kapattı. Türkiye için 2017'nin ilk yarısının ekonomik anlamda bir önceki yılın yaralarını sarmakla geçtiğini vurgulayan Gülriz Kantek, “Ancak yılın 2. yarısında hareketlenen pazarın getirisi ve uzun vadeli, projelerimiz sonucunda Pan Lojistik olarak 2017'yi bir önceki yıla göre %5 oranında büyüyerek kapattık. 2017 yılı boyunca günlük tüketici endeksindeki daralma, özellikle elektronik vb. ürünlere yönelik yaptığımız taşımaları olumsuz etkilerken, yatırım, enerji, inşaat sektörlerine hizmet verdiğimiz deniz ve proje taşımalarında büyüme kaydettik” dedi.

Kaynak: yesillojistikciler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr