Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MİLİTZER&MÜNCH PROJE GÜCÜNÜ YENİ PAZARLARA TAŞIDI

MİLİTZER&MÜNCH PROJE GÜCÜNÜ YENİ PAZARLARA TAŞIDI

MİLİTZER&MÜNCH PROJE GÜCÜNÜ YENİ PAZARLARA TAŞIDI22.01.2018Militzer&Münch Türkiye, Avrupa'nın yanı sıra Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika gibi niş pazarlarda üstlendiği işlerle proje lojistiğinin iş hacmindeki payını artıracak. Proje taşımacılığının iş hacimleri içindeki payının %25 olduğunu belirten M&M Türkiye Proje & Satış Yönetmeni Kenan Niron, “Yeni başarılarımız bu oranın artışının hızlanacağı yönünde bize güç vermekte” dedi.

Güçlü network ağı ve alanında uzman ekibiyle proje taşımacılığının önemli forwarderlerinden olan Militzer&Münch, Türkiye'nin coğrafik avantajlarını da kullanarak bu alanda yeni rotalar yaratmaya devam ediyor. Başta inşaat olmak üzere enerji, otomotiv, çimento, makina, iş makinaları ve vinç sektörlerine sunduğu hizmetleri arttırarak devam ettiren şirket, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, İran ve Rusya trafiğinde oldukça başarılı projelere imza atıyor.

Bu ülkelere olan taşıma trafiklerinin Avrupa hattıyla başa baş hale geldiğini belirten Militzer&Münch Türkiye Proje & Satış Yönetmeni Kenan Niron, “Özellikle Rusya'ya yapılan büyük hacimli proje işleri, Irak'a gerçekleştirdiğimiz sevkiyatlar, Uzakdoğu'dan Türkiye'ye getirip, burada kendi tesislerimizde depolamasını yaptıktan sonra nihai varış noktasına teslim ettiğimiz yükler, bu alanda ön plana çıkan projelerimiz oldu. Yine Uzakdoğu ve Kuzey – Batı Afrika ülkelerine yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerde önemli bir artış yakaladık. Sanayi ve ihracatçılarımızın yeni hedefi olan Batı Afrika ülkelerine yönelik dikkat çeken proje taşımlarımız oldu” dedi.
 
ORTA ASYA'DA İŞ HACMİNİ ARTTIRIYOR

Kenan Niron, şirket olarak proje lojistiğinde yoğunlaştıkları en önemli bölgelerden birinin de Orta Asya olduğunu söyledi. Geliştirme çabası içinde oldukları Orta Asya taşımalarında yol ve altyapı sıkıntılarından dolayı çok hassas bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Niron, “Projeye ilişkin fizibilite çalışmalarını ve operasyon süreçlerini bölgede yıllardır tecrübeli olan kendi ofislerimizle yürütmemiz, bu taşımaları tamamen kontrolümüz altında gerçekleştirmemize imkan sağlamaktadır. Bu operasyonlarda intermodal taşımacılığı hızlı ve efektif şekilde uygulamaktayız. Varış yerlerindeki ofislerimiz, yüklerin nihai varış yerlerine sorunsuzca ulaşmasına destek sunarken, aynı zamanda bölge için oldukça önem arz eden gümrük işlemlerini de bizzat kendileri yerine getirmekteler” diye konuştu.
 
ANAHTAR TESLİM ÇÖZÜMLER

Kenan Niron, enerji sektörünün proje taşımacılığı hizmetlerinin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Doğalgaz, hidroelektrik, termik ve rüzgar santrali projelerine yönelik anahtar teslim çözümler sunduklarını vurgulayan Niron, şunları aktardı: “Buhar ve gaz türbinleri, transformatörler, kondansatörler, ısı kazanları, baca ve demir çelik fırınları sürekli taşımakta olduğumuz yükler arasında yer alıyor. Santrallerin yapımı bitip faaliyete geçtikten sonra yedek parça gibi standart taşıma gerektiren sevkiyatları da gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz süreçte 3 adet hidroelektrik santrali projesinin kısmen depolama dahil taşımalarını kapıdan-kapıya hizmet sunarak tamamladık ve santrallerde elektrik üretimi başladı. Enerji sektöründeki gelişmeleri sürekli takipte eden ekibimiz, potansiyel projelerle ilgili yurtiçi veya yurtdışındaki ofislerimizdeki ekiplerimizle bağlantı kurarak, gerek iş öncesi yapılan çalışmalarda, gerekse işin yapılma sürecinde birlikte hareket ederek başarılı sonuçlar elde etmemizde ve bununla bağlantılı olarak maksimum düzeyde müşteri memnuniyeti sağlamamızda çok önemli rol oynamaktadır.” 
 
PROJEYE İNTERMODAL DESTEĞİ

Kenan Niron, güçlerinin en önemli parçası olan network ağlarının, proje taşımlarında büyük avantaj sağlamalarına yardımcı olduğunu söyledi. İş hacimleri içinde proje taşımacılığının %25 pay aldığını belirten Niron, “Proje taşımacılığındaki yeni başarılarımız bu oranın artışının hızlanacağı yönünde bize güç vermekte. Konusunda uzman ekibimiz ve networkumuz ile Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika'da ciddi büyüme öngörmekteyiz. Özellikle Avrupa ve Türkiye'den Orta Asya ve Uzakdoğu'ya intermodal çözümler üretmek hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.
 
“Konusunda uzman ekibimiz ve networkumuz ile Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika'da ciddi büyüme öngörmekteyiz. Özellikle Avrupa ve Türkiye'den Orta Asya ve Uzakdoğu'ya intermodal çözümler üretmek hedeflerimiz arasında yer alıyor.”

Kaynak: yesillojistikciler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr