Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YURTİÇİ KARGO, 14 BİN KİŞİLİK BİR AİLE OLMAYI AMAÇLIYOR

YURTİÇİ KARGO, 14 BİN KİŞİLİK BİR AİLE OLMAYI AMAÇLIYOR

YURTİÇİ KARGO, 14 BİN KİŞİLİK BİR AİLE OLMAYI AMAÇLIYOR10.01.2018Yurtiçi Kargo'da toplam 14 bin 240 personel çalışıyor. Çalışan personellerin Bin 128'i beyaz yaka, 13 bin 112'si ise mavi yaka. Yurtiçi Kargo çalışanlarının 12 bin 308'i erkek, Bin 932'si kadın personellerden oluşuyor. Şirket genelinde yaş ortalaması 35 olup; yüzde 64'ü lise, yüzde 18'i ortaöğretim, yüzde 8'i yüksekokul, yüzde 8'i lisans, yüzde 2'si yüksek lisans ve doktora mezunu.

Yurtiçi Kargo, çalışanları ile büyük bir aile ortamı oluşturarak, aidiyet duygusunun gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan bir şirket. Yurtiçi Kargo için en önemli husus, çalışanlarının kendilerini güven ortamında hissetmeleri. Bunun için de, çalışanlarına rahat bir çalışma ortamı sunmayı, geleceğe yönelik planlarına ortak olmayı amaçlıyor.

Şirket, insan unsurunun en önemli faktör olduğuna inanıyor. Bilinçli çalışma, dürüstlük, sabır, tutarlılık, üstün kalite, gelişme ve geliştirme, koşulsuz sevgi, yardım etme ve yüreklendirme, Yurtiçi Kargo'da oluşturulan sürdürülebilir kültürün dayandığı temel ilkeler. Yurtiçi Kargo İnsan Kaynakları Politikası, oluşturulan kültürün yanı sıra, vazgeçilmez şirket değerlerine hep birlikte sahip çıkmanın üzerine kuruluyor. Bu değerlerin özünde; müşteri ve kalite odaklı olmak, katılımcılık, liderlik, insana saygı ve sosyal sorumluluk bilinci var. Belli bir hedefe ulaşmak isteyen ekiplerin ortak değerlerinin bulunması ve ekipteki tüm bireylerin, davranışları ve kararları ile bu değerlere sahip çıkmaları, başarının ön koşulu. En önemli strateji; bir yandan markayı marka yapan ve Yurtiçi Kargo'ya bu büyümeyi sağlayan değerlere sahip çıkmak, diğer bir yandan da değişen ülke ve dünya koşullarının gerektirdiği yeni hedefleri, davranışları ve sistemleri kurum kültürünün içine dahil etmek olarak görülüyor.

İşe alımlarda öncelik, personel ihtiyacı duyulan pozisyon için aranan özelliklerin belirlenmesidir. Pozisyon için ihtiyaç duyulan eğitim düzeyi, adayın tecrübesi ve deneyimleri, yabancı dil bilgisi gibi kriterler hep birlikte değerlendiriliyor; uzun süre birlikte çalışılacak ve kurum kültürüne uyum sağlayacak adaylar ön plana çıkıyor.

Yurtiçi Kargo İnsan Kaynakları yetkilileri çalışanlarınıza yönelik yaptıkları eğitimler ve sosyal sorumluluk projeleri ile şu bilgileri verdi: "İşe yeni başlayan çalışanlara eğitim sınıflarında ve şubelerinde; oryantasyon ve firmanın organizasyonu ile ilgili iş süreçleri konularında teorik ve iş başı eğitimleri veriliyor. Şube personeline; bu eğitimlerin yanı sıra mesleki eğitim ve müşteri hizmetleri gibi bilgileri içeren, hizmet kalitesini artırmaya yönelik beceri eğitimleri de sunuluyor. Şirket stratejileri ve performans değerlendirme sonuçları ile kariyer planları doğrultusunda çalışanların yetkinliklerini geliştirmek amacıyla dış kaynaklı gelişim eğitimleri de veriliyor. Bu eğitimlerde hem eğitim kurumlarından destek alınmakta hem de şirket dışında düzenlenen seminerlere çalışanlar yönlendiriliyor. Ayrıca, çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği temel eğitimleri de iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından veriliyor. Mesleki açıdan alınması gereken zorunlu eğitimlerin yanı sıra, Yurtiçi Kargo birimlerinin Türkiye çapında yaygın olmasından dolayı, teknolojik gelişmeler, müşteri memnuniyeti, operasyonel gelişmeler ve kişisel gelişim gibi konularda uzaktan eğitimlere ve e-sınav sistemine de başlandı.

Zorunlu staj kapsamında olan lise ve üniversite öğrenicilerinin staj talepleri değerlendirdiklerini ifade eden yetkililer, yaz dönemlerinde mümkün olan en yüksek sayıda öğrenciye staj imkanı sunduklarını belirtti.

Arıkanlı Holding bünyesinde faaliyet gösteren MEF Üniversitesi ile Yurtiçi Kargo arasında öğrenci stajı konusunda işbirliği de bulunuyor.

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr