Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / “2017’DE ŞİRKETİMİZDE 146 ÖĞRENCİ STAJ YAPTI, STAJYERLERE SÜREKLİ GELİŞİM İMKANI SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ”

“2017’DE ŞİRKETİMİZDE 146 ÖĞRENCİ STAJ YAPTI, STAJYERLERE SÜREKLİ GELİŞİM İMKANI SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ”

“2017’DE ŞİRKETİMİZDE 146 ÖĞRENCİ STAJ YAPTI, STAJYERLERE SÜREKLİ GELİŞİM İMKANI SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ”25.12.2017Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne konuk oldu. Göçmez lojistiğin önemine vurgu yaparak “Kusursuz bir lojistik destek sağlamadan herhangi bir operasyondan başarı beklemenin hayal olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2017-2018 akademik yılının güz döneminin son etkinliğinde alanında uzman iki isim bir araya geldi. Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez ve Habertürk TV Ekonomi Müdürü Serdar Kuter öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Salonda Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas ve üniversitenin rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de bulundu ve öğrencilerle birlikte dinledi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide konuşmasına “Kusursuz bir lojistik destek sağlamadan herhangi bir operasyondan başarı beklemenin hayal olduğunu söyleyebiliriz” diyerek başlayan Onur Göçmez, Arkas Lojistik'in faaliyet alanları ve gerçekleştirdiği projeler hakkında da bilgi verdi. Göçmez, Türkiye'de 14, yurtdışında ise 12 ofisi ve toplamda 1300'ün üzerinde çalışanıyla hizmet veren Arkas Lojistik'in uluslararası forwardingden ulaştırma hizmetlerine, terminal hizmetlerinden tren yolu taşıma hizmetlerine, büyük proje taşımalarından likit ve enerji taşımalarına kadar bir çok alanda müşterilerine hizmet sağladığını anlattı. Arkas Lojistik'in 2017 ylında dolar bazında yüzde 15 büyüdüğünü söyleyen Göçmez, şirketin önemli taşıma projelerinden örnek verirken dünyadaki petrol arzı güvenliği konusunda büyük önem taşıyan ve yaklaşık 7 milyar dolar yatırımla hayata geçirilecek olan TANAP'ta “en büyük hizmet sağlayıcı” konumunda bulunduğuna değindi. Göçmez, şirketin kısa süre önce açılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nda Türkiye'den çıkan ilk treni organize ettiğini de sözlerine ekledi.

Öğrencilere staj imkanlarından da söz eden Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, “2017'de şirketimizde staj yapan öğrenci sayısı 146 oldu. Staj programımızda öğrencilere sürekli gelişim imkanı sunmaya gayret ediyoruz. Stajyerlerimize oryantasyon eğitimleri, teknik ve mesleki eğitimler ile yetkinlik eğitimleri veriyoruz” dedi. Bandırmalı biri olarak Bandırmada öğrenciler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Göçmez, şirketleri geliştirirken insan kaynaklarının önemi ve iletişimin öneminden bahsetti.  Öğrencilere iş hayatında işlerine yarayacak tavsiyelerde bulunan Göçmez, “Üniversitedeyken mutlaka çalışmalısınız. Biz üniversitedeyken sürekli çalışıyorduk, bu çalışma sizin ilerdeki mesleğiniz olmayabilir ama sizin için çok önemli bir tecrübe olacaktır. İş görüşmelerinde lütfen kendinizi iyi ifade edebilecek diyalogda olun. Kendiniz olun, iletişiminiz güçlü olsun” dedi.

Habertürk TV Ekonomi Müdürü Serdar Kuter de konuşmasında iş hayatında iletişimin önemine vurgu yaparak Önünüzdeki yıllarda iş hayatına atıldığınızda iletişim sizin için çok daha önemli bir yer edinecek. İletişimin size sağlayacağı faydaları göz ardı etmeyin. Bizim için gazetecilikte en önemli konu manşet vermek. Size haberi satarken manşeti kullanırız. Her birinizin hayatınızda manşetleriniz olmalı, sizi insanların hafızasında tutacak manşetleri olmalıdır ki insanların hafızasında kalabilesiniz” dedi.

Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.

Kaynak: yesillojistikciler.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr