Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / YENİ DÖNEMİN İLK SAHA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİ

YENİ DÖNEMİN İLK SAHA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİ

YENİ DÖNEMİN İLK SAHA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİ05.12.2017Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM) desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nde katılımcılar, yeni dönemin ilk saha ziyaretini gerçekleştirdi.

FIATA Diploma Eğitimi'nin Havayolu Taşımacılığı Modülü kapsamında MNG Havayolları'na ait ihracat antreposuna düzenlenen saha ziyaretinde katılımcılar, paletleme ve elleçleme operasyonları yerinde inceleme fırsatı yakaladı.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türkiye'de lojistik kültürün oluşturulması ve geliştirilmesi hedefi çerçevesinde lojistik eğitime desteklerini sürdürüyor. UTİKAD tarafından İTÜSEM desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, İTÜ İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilen derslerin yanında pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretleri ile devam ediyor.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen FIATA Diploma Eğitimi, 30 Eylül 2017 tarihinde başladı. 240 saat sürecek eğitim kapsamında her bir taşıma modu ayrı modüller ile işleniyor. Sektör yöneticileri ve akademisyenlerden teorik dersler alan katılımcılar, saha ziyaretleri ile tecrübe sahibi olma şansını da yakalıyor.
FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, yeni dönemin ilk saha ziyaretini 25 Kasım Cumartesi günü MNG Havayolları'na ait ihracat antreposuna gerçekleştirdi. MNG Havayolları Yer Hizmetleri Uzmanı Cihan Emre tarafından karşılanan katılımcılara; MNG Havayolları Kargo Hizmetleri Müdürü Yavuz Şabudak yüklerin ihracat gümrük süreçlerine yönelik bir sunum yaptı. Sunumun ardından ihracat antreposunda paletleme ve elleçleme operasyonları yerinde incelendi. Antrepo yetkilileri tarafından operasyon süreçleri uygulamalı olarak katılımcılara anlatıldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MNG Havayolları Yer Hizmetleri Başkanı Serkan Eren, FIATA Diploma Eğitimi programını ilk 3 sırada bitiren katılımcılara uçak altı yükleme operasyonlarını yerinde görme imkanının sağlanacağını da belirtti.
Eğitimin sonunda lojistik sektörünün tepe örgütü FIATA'nın İsviçre'de bulunan merkezinden alınacak FIATA diplomalarının toplam 150 ülkede geçerliliği bulunuyor. Türkiye'de sadece UTİKAD tarafından verilebilen FIATA Diploma Eğitimi'nin dersleri Maçka'da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi'nde yapılıyor. Sadece Cumartesi günleri gerçekleşen bu mesleki eğitime katılanlar sınıf içi derslerin yanında gerçekleştirilen saha ziyaretleriyle sektör hakkında geniş bilgi birikimine sahip oluyor.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr