Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD 35. OLAĞAN GENEL KURULU’NDA ÜYELERİYLE BULUŞTU

UTİKAD 35. OLAĞAN GENEL KURULU’NDA ÜYELERİYLE BULUŞTU

UTİKAD 35. OLAĞAN GENEL KURULU’NDA ÜYELERİYLE BULUŞTU28.11.2017Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD), 35. Olağan Genel Kurul Toplantısı 21 Kasım 2017 günü Intercontinental Otel Taksim'de gerçekleşti. Genel Kurul'da yenilenen UTİKAD logosunun hikayesi üyeler ile paylaşıldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener'in yük teslim süreci ve ordino belgesi ile ilgili açıklamalarının ardından yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurul'da UTİKAD'ın lojistik sektörüne kazandırdığı yeni eseri Anadolu Lojistik Tarihi kitabının tanıtımı da yapıldı. Genel Kurul'da ayrıca Sürdürülebilirlik Akademisi İş'te Eşit Kadın Projesi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği'nin (UTİKAD) 35. Olağan Genel Kurulu'nda UTİKAD yeni yüzüyle üyelerinin karşısına çıktı. 35. Olağan Genel Kurulu Toplantısı UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener'in açılış konuşmasıyla başladı. UTİKAD Başkanı Emre Eldener, konuşmasının başında son dönemde gündeme gelen ve yanlış anlaşılmalara neden olan yük teslim süreci ve ordino belgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 2017 yılında dernek çalışmalarında üyelerden büyük destek gördüklerini belirterek başlayan Eldener; “UTİKAD bütün taşıma modlarında hizmet veren üyelerden oluşuyor. Son 10 gündür ordino konusu gündemimizi meşgul ediyor. Ancak basında yer alan ‘ordino kavgası' söylemine açıklık getirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Zira UTİKAD olarak biz hiç kimse ile kavga etmiyoruz sadece bu konuyu netleştirmek istiyoruz. Son 10 gündür ordinonun dünyanın hiçbir yerinde kullanılmadığı söylendi. İnternete girdiğinizde ordinoyu kimin kullandığı kimin kullanmadığı bellidir ancak ordino herkesin bir şeyler söylediği bir evrak haline geldi” diye konuştu.
Ordinonun basiretli tüccarlar tarafından son derece önemli bir evrak olduğunun bilindiğinin altını çizen Eldener, “UTİKAD olarak bu belgenin bedelinin serbest rekabet ortamında belirlenmesi gerektiğini destekliyoruz. Ancak bu desteği verirken ordino belgesinin fahiş olmasından yana da değiliz. Ordino sadece ithalatta geçerli ve damga vergisine tabi olan yasal bir belgedir. Ordino veya farklı isimlerle anılan ve yükün doğru alıcıya teslim edilmesini sağlayan bu belge, uluslararası ve ulusal mevzuat ve uygulamalar çerçevesinde tüm dünyada düzenlenen ıslak imzalı veya e-imzalı bir belgedir. Yükün alıcıya fiziki olarak teslimi sırasında bu belgenin mutlaka ibraz edilmesi ve aranması gerektiğini karara bağlamış Yargıtay onaylı pek çok mahkeme kararı vardır. Türk Ticaret Kanunu'nun 870. maddesi taşıyanın, taşıma ücreti dışında, taşınan eşyaya verilen hizmetlere ilişkin gerekli giderleri isteyebileceğini hükme bağlamıştır. TİM tarafından açıklanan yıllık 700 milyon TL'lik ordino ücreti rakamının nasıl hesaplandığını ise bilmiyoruz” dedi.

Ordino açıklamalarının ardından UTİKAD'ın 2017 yılı faaliyetlerini üyeler ile paylaşan Eldener, “Bu yıl sektörümüz ve üyelerimiz için önemli işlere imza attık. Çalışma Gruplarımız yeni dönemde de önemli gündem maddelerinin peşinde olacaktır” dedi.

UTİKAD YENİ LOGOSU ÜYELERDEN TAM NOT ALDI

Emre Eldener'in faaliyet raporunu üyelerle ile paylaşımının ardından UTİKAD'In yeni logo hikayesinin anlatıldığı video klip gösterildi Derneğin 31 yıllık geçmişinde kat ettiği yolun da anlatıldığı video klip katılımcılardan büyük beğeni topladı. UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur da yeni logoda kullanılan sembol ve yazı karakterinin anlamlarının yer aldığı bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Logodaki yenilenme tüm üyelerden tam not aldı. UTİKAD logosunun değişimi ile eşzamanlı olarak yenilenen UTİKAD internet sitesi de kullanım kolaylığı ve tasarımdaki sadeliği ile beğeni topladı.

İŞ'TE EŞİT KADIN

UTİKAD Genel Kurulu çerçevesinde Sürdürülebilirlik Akademisi'ni konuk etti. Geçtiğimiz ay İş'te Eşit Kadın Sertifikası'nı alan ilk sivil toplum kuruluşu olan UTİKAD, üyelerini de bu sertifikayı almaya gönüllendirmek için Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa ve İş'te Eşit Kadın Sertifikası Proje Koordinatörü Elif Altaşlı'yı konuk etti. Murat Sungur Bursa, kadınlara iş hayatında verilen önemin arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Proje Koordinatörü Elif Altaşlı ise Sürdürülebilirlik Akademisi ve İntertek iş birliği ile yürütülen projenin detaylarını katılımcılar ile paylaştı ve UTİKAD üyelerini farkındalık yaratan bu sertifikayı almaya davet etti.

UTİKAD'IN SEKTÖRE KIYMETLİ ARMAĞANI ANADOLU LOJİSTİK TARİHİ

İş'te Eşit Kadın Sertifikası'nın sunulmasının ardından kürsüye çıkan Genel Müdür Cavit Uğur, UTİKAD'ın Türk lojistik sektörüne değerli bir armağanı olan Anadolu Lojistik tarihi kitabıyla ilgili bir sunum yaptı. Yazar Kemâl Kaplan tarafından hazırlanan Anadolu Lojistik Tarihi kitabının lojistik kültürünün oluşumuna dair önemli bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Uğur'un sunumunun ardından, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Anadolu Lojistik Tarihi kitabının hazırlanmasında başta Kemâl Kaplan olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkürlerini sunarak Kaplan'a teşekkür hediyesi verdi.

SPONSORLAR DA UNUTULMADI

Anadolu Lojistik Tarihi'nin basımına sponsorluklarıyla katkıda bulunan firmalar da UTİKAD Genel Kurulu'nda unutulmadı. Kitaba destek olan altın sponsorlar Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Tic. A.Ş. ve DHL Global Forwarding Taşımacılık A.Ş., gümüş sponsorlar Arkas Lojistik A.Ş., Genel Transport Nakliyat ve Tic. Ltd. Şti. ve Günaydın Group, bronz sponsorlar Bertan Lojistik San. ve Dış Tic. Ltd. Şti, Globelink Ünimar Lojistik A.Ş., Hilal Trans Uluslararası Nakliyat ve Tic. A.Ş., Kalenakliyat Seyahat ve Turizm A.Ş., Key Uluslararası Taşımacılık Depolama Dağıtım ve Tur. Ltd. Şti., Medlog Lojistik Gemicilik Turizm A.Ş., Merden Lojistik A.Ş., Schenker Arkas Nakliyat ve Ticaret A.Ş. ve UPİ TRANS Dış Ticaret A.Ş.'ye teşekkür belgesi ile Yazar Kemal Kaplan imzalı birer kitap takdim edildi.

20 ve 30 YILLIK ÜYELERE PLAKET

UTİKAD'a üyeliklerinde 20. ve 30. Yıllarını geride bırakan firmalar da plaketlerini Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener'in elinden aldı.

AHMET KARTAL BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

UTİKAD'ın uzun yıllardır lojistik eğitime destek amacıyla verdiği Ahmet Kartal Başarı Ödülleri her yıl olduğu gibi Genel Kurul'da sahiplerini buldu. Ahmet Kartal Başarı Ödülleri bu yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü 2016-2017 Öğretim Yılı Birincisi Esra Çimen'e, Bahçeşehir Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü 2016-2017 Öğretim Yılı Birincisi Güneş Cansız'a ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lojistik Bölümü 2016-2017 Öğretim Yılı Birincisi Fikriyenur Sarı'ya verildi. Başarılı öğrencilere para ödüllerinin yanı sıra UTİKAD yayınlarından oluşan kitap seti de armağan edildi.

UTİKAD 35. Genel Kurulu, iyi dilek ve temennilerin ardından çekilen aile fotoğrafı ile son buldu.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr