Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BARSAN, 25 ÜLKEYİ DAHA KAPSAMA ALANINA ALIYOR

BARSAN, 25 ÜLKEYİ DAHA KAPSAMA ALANINA ALIYOR

BARSAN, 25 ÜLKEYİ DAHA KAPSAMA ALANINA ALIYOR13.11.2017

Mevcut durumda Amerika’dan Çin’e birçok lokasyonda faaliyet gösteren firma, Yeni Zelanda’dan Güney Afrika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyadaki 25 ülkeyi daha hizmet ağına ekleyecek.

Dünya Bankası tarafından yayımlanan 160 ülkenin lojistik performansını gösteren raporda Türkiye 34. sırada yer alsa da küresel markalarımızın performansları önümüzdeki yıllarda bu ivmeyi daha yukarıya taşıyacak gibi gözüküyor.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi yatırımlarının planlamalar doğrultusunda devam edeceğinin altını çizen Barsan Global Lojistik (BGL) Yönetim Kurulu Üyesi -Tır İşletme Direktörü Sedat Geyik, “Gerek coğrafi dağılım gerek çalışan sayımız ve gerekse yönettiğimiz iş hacmimizle markamızın global vurgusuna uygun bir şekilde hedeflerimiz doğrultusunda büyümeye devam ediyoruz. 22 ülke ve 61 lojistik merkezde hizmet veren Barsan Global Lojistik olarak, 2018’de 25 ülkede daha faaliyete başlamayı planlıyoruz. Bu ülkeler; Vietnam, Bangladeş, Singapur, Danimarka, Yunanistan, Yeni Zelanda, Malaya, Filipinler, İsrail, Ukrayna, Pakistan, Şili, Kolombiya, Peru, Ekvador, Venezuela, Avusturya, Bulgaristan, Portekiz, Norveç, Mısır, Güney Afrika, Çek Cumhuriyeti, Fas ve Finlandiya olacak” açıklamasını yaptı.

Konsolidasyon merkezleri lojistik süreçleri hızlandırıyor

Barsan Global Lojistik’in, başta Uzakdoğu, Amerika ve Avrupa olmak üzere dünyanın en önemli liman ve ticaret şehirlerinde konsolidasyon depoları da bulunduğunu kaydeden Sedat Geyik, şöyle devam etti: “Dünya çapında yaygın antrepo, depo ağımız ve konsodalisyon merkezlerimiz ile müşterilerimizin maliyetlerini en aza indiriyor, onlara en kaliteli hizmeti sunmaya gayret gösteriyoruz. Kalite kontrol ve ambalajlama süreçlerinden sonra dağıtım için hazır hale getiriyoruz. Müşterilerimizin küçük ve orta boyutlu yük taşıma taleplerinin maliyetli olabileceği durumlarda sahip olduğumuz ağlarımızla en iyi şekilde çözmeye çalışıyoruz.”

35 yılda küresel marka oldu

BGL’nin, sektöründe 35 yıllık  tecrübesi ile global şirketlerin çözüm ortağı olarak bir çok ilklere ve başarılara imza atmış bir dünya şirketi olduğunu vurgulayan Sedat Geyik, firmanın öyküsünü de şu sözlerle özetledi: “Kamil Barlın tarafından 1982 yılında kurulan Barsan Global Lojistik; kısa süre içerisinde  Türkiye'nin en büyük gümrük firması haline gelmiş, gümrükleme operasyonlarındaki başarısını daha da ileriye taşıyarak 1990 yılında entegre lojistik hizmeti vermek üzere kara, hava, deniz ve depo yatırımlarına başlamıştır.

1995 yılına kadar Türkiye'deki tüm ticari noktalarında depo yatırımlarının büyük bir kısmını tamamlayan BGL, 1995 yılından itibaren globalleşme hedefi doğrultusunda yurt dışı yatırımlarına başlamıştır. Bugün BGL; yurtiçinde ve dünyada, çok geniş bir coğrafyada dev operasyon gücü ile iş dünyasının ihtiyaçları olan tüm lojistik hizmetlerde yanındadır.”

Swift araçlarla Avrupa’nın her yerine 24 saatte teslimat

 

Başarılı lojistikte öne çıkan en önemli unsur hız faktörüdür. Barsan da filosundaki 16 swift aracıyla hızlı teslimatın yöntemini bulmuş. Ürünlerin aciliyeti ve müşteri ihtiyaçları söz konusu olduğunda Avrupa’nın her yerine 24 saatte teslimat yapan minivan araçlarla (swift service) hizmet verdiklerini ifade BGL Yönetim Kurulu Üyesi -Tır İşletme Direktörü Sedat Geyik, “Minivan araçlarımızla sınır kapılarında yol yasaklarına takılmadan, TIR kuyruklarına girmeden Avrupa’nın her noktasına uçak hızında teslimat gerçekleştirerek müşterilerimize maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyoruz” diyor.

 “Nakliye birim fiyatı ve şoföre km başına ücret uygulanabilir değil”

Avrupa’da nakliye birim fiyatı olmayan tek ülke olarak anılıyoruz. Nakliye birim fiyatı ve şoför maaşlarının kilometre başına ödenmesi konusunda düşüncelerini sorduğumuz Sedat Geyik, bizi şöyle yanıtladı: “Uluslararası nakliyede birim fiyat uygulaması ülkemiz açısından uygulanabilir değil. Gerek ülkelerarası geçişlerdeki realiteler gerekse maliyet kalemlerinin değişkenliği bunu mümkün kılmıyor. Serbest rekabet kuralları gereği de bunu uygulamak imkânsız hale geliyor. “Şoför maaşlarının bir kritere bağlanması sektörün en büyük sorununu çözer” gibi düşünülse de uygulanabilir değil. Hem kalifiye şoför yetiştirmenin sıkıntıları hem de mevcut mevzuat bu konuda karamsar bir tablo çiziyor.”

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr