Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HÖDLMAYR GRUBU OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETİYOR

HÖDLMAYR GRUBU OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETİYOR

HÖDLMAYR GRUBU OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE PORTFÖYÜNÜ GENİŞLETİYOR13.11.2017Hödlmayr, kısa bir süre önce önde gelen bir Alman üreticinin ilk bin aracının Batı Avrupa’dan İran’a nakledilmesini başarıyla tamamladı.

Hödlmayr Grubu 40 yıldan uzun süredir Orta Doğu bölgesinin uzman otomotiv lojistiği tedarikçileri arasında yer alıyor. Hizmet kapsamı salt otomotiv nakliyatından multimodal konseptlere kadar uzanıyor. Hödlmayr, kısa bir süre önce önde gelen bir Alman üreticinin ilk bin aracının Batı Avrupa’dan İran’a nakledilmesini başarıyla tamamladı.

Hödlmayr Grubu’nun kurucusu Johann Hödlmayr, 1976 yılında Tahran’a giden bir konvoyun başındaydı. Hödlmayr’ın uzun yıllardır başarı ile sürdürdüğü Orta Doğu uzmanlığının arkasında bütünleşik hizmet anlayışı ve uluslararası alanda faaliyet gösteren bir şirketler grubu olması yatıyor.

MULTIMODAL, ULUSLARARASI VE HEPSİ TEK ELDEN

Hödlmayr CEO’su Johannes Hödlmayr, “Multimodal taşımacılık yöntemleriyle öne çıkıyoruz. İster karayolu ister demiryolu veya denizyolu olsun, tüm seçenekler elimizin altında. Bir diğer avantaj ise batıdan doğuya uzanan güzergah üzerinde kilit rol oynayan şubelerimiz. En başta da Türkiye şubemiz, Avrupa ile İran arasında köprü görevi görerek hayati bir rol oynuyor. Hödlmayr, yedi yıl önce burada kendi şubesini açan ilk Avrupalı otomotiv lojistiği tedarikçileri arasında yer alıyor.” dedi.

Hödlmayr Nakliyat ve Ticaret Ltd. Genel Müdürü Hande Gaye Çarıkçı “Her iki dünyanın ihtiyaçlarını anlıyor ve birleştiriyoruz. Müşterilerimizden aldığımız kapsamlı geri bildirim, bunun paha biçilmez bir katma değer olduğunu her defasında doğruluyor. Ayrıca, İran’daki yerel ortağımızla gümrükleme süreçlerini de üstleniyoruz. Bu gibi zaman alan süreç ve hizmetlerin taşeron şirketler tarafından üstlenilmesi, müşterilerimize büyük bir avantaj sağlıyor.” dedi.

PROFİL:

Hödlmayr Nakliyat ve Ticaret Ltd. 

Hödlmayr Nakliyat ve Ticaret Ltd. güncel 64 çalışanıyla 39 adet özel araç taşıyıcısına sahiptir. Hödlmayr iştirakinin cirosu 8 milyon Avro civarındadır (2016).

Hödlmayr International AG

Hödlmayr International AG uluslararası alanda faaliyet gösteren ve ana uzmanlık alanı araç lojistiği olan Schwertberg (Avusturya) merkezli bir aile şirketidir. Şirket, araçların fabrika/giriş limanından teslim alınmasından araç bayii/filo sahibine nakliyesine kadar tedarik zincirinin tüm halkalarında uzmanlaşmıştır. Yıllık yaklaşık 1.75 milyon aracın yüklemesi yapılır. Hödlmayr International AG ile iştiraklerinde 16 ülkede 1800 kişi çalışmaktadır. Toplamda grup bünyesinde 740’dan fazla özel araç taşıyıcısı, 15 blok yük treni sistemi ve yaklaşık 50000 araçlık neredeyse 1.1 milyon metrekareye yayılmış bir depolama sahası bulunmaktadır. Geçtiğimiz yıl şirket cirosu 265 milyon Avro olarak gerçekleşmiştir.

Kaynak: lojiyol.com

 

 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr