Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / MEHMET YAVUZ KANKAVİ HAVAYOLU LOJİSTİĞİNİ ANLATTI

MEHMET YAVUZ KANKAVİ HAVAYOLU LOJİSTİĞİNİ ANLATTI

MEHMET YAVUZ KANKAVİ HAVAYOLU LOJİSTİĞİNİ ANLATTI 07.11.2017Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Lojistik Bilgi Topluluğu 30 Ekim’de “Lojistik Sektöründe Havayolu Lojistiği ve Uygulamaları” konulu bir konferans düzenledi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Başaran Alagöz'ün açılış konuşması ile başlayan konferansa lojistik sektörünün duayen ismi Mehmet Yavuz Kankavi konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında havayolu lojistik operasyonları hakkında bilgiler veren Mehmet Yavuz Kankavi, inşaası devam eden İstanbul Yeni Havalimanı’na dair de önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni havalimanının lojistik sektörüne önemli bir katkı sağlayacağının altını çizen Kankavi, “Yeni havalimanı ekonomimize GSMH’nın yüzde 5’i oranında katkı yapacak ve yaklaşık 225 bin kişilik istihdam sağlayacak” dedi. One Belt One Road (Bir Kuşak Bir Yol) projesi ve ülkemize sağlayacağı lojistik avantajların yeni havalimanı ile önemli bir sinerji yaratacağını vurgulayan Kankavi, Türkiye'de yaşanan havayolu lojistiği ile ilgili temel sorunların teorik ve pratik bilgilerin senteziyle aşılabileceğini ifade etti.

Lojistik Bilgi Topluluğu’nun düzenlediği konferansa fakülte öğrencilerinin yanı sıra öğretim görevlileri ve öğretim elemanları yoğun ilgi gösterdi. Konferans sonunda Ulaştırma ve Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Başaran Alagöz, Mehmet Yavuz Kankavi’ye plaket takdim etti.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr