Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ABD, TÜRKİYEDEN GİDEN KARGOLARA SIKI DENETİM GETİRİYOR

ABD, TÜRKİYEDEN GİDEN KARGOLARA SIKI DENETİM GETİRİYOR

ABD, TÜRKİYEDEN GİDEN KARGOLARA SIKI DENETİM GETİRİYOR08.09.2017

ABD, Türkiye'den hava yoluyla gelen malları daha kapsamlı taramaya tabi tutacak.

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi (TSA), Türkiye'den hava yoluyla gelen malların kapsamlı taranmasını gerektiren yeni bir güvenlik yönetmeliği yayınlayacağını açıkladı. Güvenlik prosedürlerindeki değişikliğin kargoya yönelik yeni tehditlere karşılık verebilmek ve havacılıkta küresel güvenlik eşiğini yükseltmek için yapıldığını ifade edildi.

TSA sözcüsü Michael England dünkü açıklamasında, halihazırda gönüllülük esasıyla Türkiye'nin uygulamakta olduğu önlemleri zorunlu hale getiren yönetmeliğin, ABD'ye hava yoluyla gelen kargonun Gelişmiş Hava Yolu Tarama Programı'na uygun şekilde incelenip güvenli hale getirilmesini sağlayacağını belirtti.

Yetkililer, güvenlik yönetmeliği yayınlama kararının Avustralya'daki yaşanan bir olayını takiben ve istihbarat raporları sonucu alındığını ifade etti.

Avustralya polisi Temmuz'da İslam Devleti örgütünün talimatı doğrultusunda Etihad havayollarının bir uçuşuna bomba yerleştirmek üzere iki kişinin harekete geçtiğini açıklamıştı.

Avustralya polisi kıyma makinesinin içine yerleştirilen bomba düzeneğinde kullanılan askeri nitelikli patlayıcıların hava yoluyla Türkiye'den getirildiği ve bombalı eylemin İslam Devleti'nden "talimat ve ilham alınarak" planlandığını söylemişti.

Kaynak: dunya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr