Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ROTTERDAM LİMANI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÜZERİNE YOĞUNLAŞIYOR

ROTTERDAM LİMANI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÜZERİNE YOĞUNLAŞIYOR

ROTTERDAM LİMANI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÜZERİNE YOĞUNLAŞIYOR05.09.2017

Rotterdam Liman İşletmesi “Sürdürülebilir bir liman meydana getirme” isimli yeni bir kampanya başlatarak güvenli, temiz bir liman oluşturacağını açıkladı.

Rotterdam Liman İşletmesi “Sürdürülebilir bir liman meydana getirme” isimli yeni bir kampanya başlattı. Liman İşletmesi CEO’su Allard Castelein’e göre sürdürülebilirlik sadece çevreden çok daha fazlasını içeriyor. Castelein, “Bu kampanya dahilinde birçok girişimimiz olacak ve bunları yakında kamuoyuna tanıtacağız.” şeklinde konuştu.

Liman İşletmesi, Rotterdam Limanı ve çevresinin temiz, güvenli ve çekici olması için yoğun gayret sarf ediyor.

Castelein, “Sürdürülebilir bir liman meydana getirmek aynı zamanda ekonomik ve sosyal bir değer yaratmak anlamına geliyor. Burada üç ana başlık belirledik: Güvenli ve Sağlıklı Çevre, İklim ve Enerji, İnsan ve İstihdam.” Bu bağlamda Liman İşletmesi; su güvenliği, güneş enerjisi ve bir ‘Liman Refah Komitesi’ kurulması gibi konulara yoğunlaşacak.

Hollanda’da ülke çapında 10 Ekim’de kutlanan Sürdürülebilirlik Günü’ne kadar olan süre içerisinde Liman İşletmesi bu konuyu 15 farklı açıdan kamuoyuna tanıtacak. Kampanya “Limanda Doğa” projesiyle start alacak.

Liman İşletmesi’nde doğa ve çevre konularından sorumlu olarak görev alan Robbert Wolf şunları söyledi: “Google Earth’te Rotterdam Limanı’na zoom yaparsanız burayı yeşil renkte görürsünüz. Bu, diğer birçok şeyin yanı sıra 450 hektarlık boru hattı koridorundan kaynaklanıyor. Birçok kişi Rotterdam Limanı’ndaki yeşilin miktarına şaşırıyor.”

Wolf, “Groene Poort” (Yeşil Geçit) adını verdikleri ve liman dolgu alanlarının canlandırılarak farklı kuş ve balık türlerinin yaşayabileceği bir ortamın meydana getirilmesini içeren bir proje üzerinde düşündüklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: denizhaber.com.tr

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr