Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEPODAKİ MALLARI DRONELAR SAYACAK

DEPODAKİ MALLARI DRONELAR SAYACAK

DEPODAKİ MALLARI DRONELAR SAYACAK29.08.2017Massachusetts Institute of Technology ya da bilinen kısa adıyla MIT'de çalışmalarını sürdüren bir grup bilimadamı, büyük depolarda drone'lar ile sayım yapılabilmesini sağlayan bir sistem geliştirmeyi başardılar.

Küçük bir drone ordusunun büyük depolardaki bütün malları saydığı ve belirli bir düzende kaydettiği, bu sayede de depoda çalışanların başka işlerle meşgul olması için çokça zamanın kaldığı bir sistem hayal eden araştırmacılar, MIT'de yaptıkları araştırmalar sonucunda bunu çözmeyi başardılar. Yanlış işaretlemeleri ya da insan hatasından kaynaklı hataları neredeyse sıfıra indirmeyi başaran sistemle birlikte işleri kolaylaştıran araştırmacılar, daha kullanılabilir bir sistem elde ettiler.

Radyo frekansı kullanarak nesneleri tekil ve otomatik olarak tanıma yöntemi olarak açıklanabilecek Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisini kullanan araştırmacılar, böylece drone'ların işlerini uzaktan çözmesini ve yine komutları uzaktan göndermelerini de sağlamış oldular.

Araştırma ekibinden olan ve konuya dair bir açıklama yapan Fadel Adib; "2003 ve 2011 yılları arasında depolardaki yanlış sayımlar ve işaretlemeler sebebiyle Amerikan Ordusu 5.8 milyar dolarlık zarara uğradı. 2016'da bir açıklama yapan Amerikan Ulusal Taşıma Federasyonu, her yıl tekrarlanmak üzere taşıma ve depolama sırasında 45.2 milyar dolarlık kaybın oluştuğunu açıklamıştı." şeklinde konuştuktan sonra, teknoloji ardımıyla çalışan sistemlerin, böylesine devasa eksiklikleri kapatabileceğini de belirtti.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr