Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD ÜYELERİNE YÖNELİK YENİ BİR REHBER HAZIRLADI

UTİKAD ÜYELERİNE YÖNELİK YENİ BİR REHBER HAZIRLADI

UTİKAD ÜYELERİNE YÖNELİK YENİ BİR REHBER HAZIRLADI22.08.2017443 üyesi ile Türk lojistik sektörünün çatı kuruluşu olmayı sürdüren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, denizyoluyla ithalat yapan üyelerine yönelik yeni bir rehber hazırladı.

UTİKAD Denizyolu Çalışma Grubu’nun aylık toplantıları sonucunda oluşturulan "Çekilmeyen Yük Prosedürü" konulu rehber doküman, ithalat taşımalarında alıcıları tarafından teslim alınmayan ve çekilmeyen yükler için taşıma işleri organizatörü firmaların süreci takip edebilmelerini sağlayacak.

UTİKAD, üyelerinin iş süreçlerini kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Denizyoluyla ithalat yapan taşıma işleri organizatörü firmaların yaşadığı sıkıntıları Denizyolu Çalışma Grubu’nda masaya yatıran UTİKAD tavsiye niteliğindeki adımlardan ve örneklerden oluşan "Çekilmeyen Yük Prosedürü" konulu bir rehber doküman hazırladı.

Rehber dokümanda taşıma işleri organizatörü firmaların çekilmeyen yüklere ilişkin karşılaştıkları durumlara göre atabilecekleri adımlar gerekli açıklama ve örnekler ile anlatıldı. Bu adımların hukuki dayanakları Gümrük Kanunu, Gümrük Yönetmeliği ve Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili maddeleri ile de desteklendi.

UTİKAD tarafından hazırlanan tavsiye niteliğindeki Çekilmeyen Yük Prosedürü dokümanı için tıklayınız.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr