Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / DEV LOJİSTİK ORTAKLIĞINDA TÜRK İMZASI

DEV LOJİSTİK ORTAKLIĞINDA TÜRK İMZASI

DEV LOJİSTİK ORTAKLIĞINDA TÜRK İMZASI21.08.2017Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yürüttüğü görüşmeler sonucunda, Orta Doğu ve Orta Asya merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Koreli CJ Lojistik ortak oldu.

Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co, lojistik sektöründe dev bir iş birliğine aracılık etti. Finansal danışmanlığını ÜNLÜ & Co'nun yürüttüğü görüşmeler sonucunda, Orta Doğu, Orta Asya ve Türkiye'de faaliyet gösteren Dubai merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Kore'nin en büyük taşıma şirketi olan CJ Lojistik arasında hisse devir ve ortaklık anlaşmaları imzalandı.

Ortaklık ve yürütülen süreç ile ilgili bilgi veren ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Simge Ündüz, "Orta Doğu ve Orta Asya proje ve ağır yük taşıma şirketi Ibrakom, CJ Lojistik ile gerçekleştirdiği ortaklık anlaşması ile dünya çapında küresel proje taşımacılığı ve nakliye şirketi olma yolunda büyük bir adım atmış oldu. Bu ortaklık sayesinde CJ Lojistik aynı zamanda Avrupa pazarları ile de bir köprü kurmuş olacak ve farklı coğrafyalarda faaliyetlerini sürdürme fırsatı bulacaktır. Biz de bölgesel büyüme hedeflerimiz doğrultusunda uluslararası standartlarda yatırım bankacılığı yaparak böylesine önemli bir ortaklığa aracılık etmekten dolayı gururluyuz" dedi.

ÜNLÜ & Co bu sene içerisinde 1,3 milyar dolar üzerinde işlem kapanışı gerçekleştirdi. Ibrakom ortaklığı ÜNLÜ & Co'nun son bir yıl içinde gerçekleştirdiği 7. işlem oldu. ÜNLÜ & Co'nun bu dönemde sonuçlandırdığı işlemler arasında; Akfen Holding'in Mersin Uluslararası Limanı'nda IFM Investors'a 869 milyon dolar tutarındaki %40 hisse satışı, Korozo Ambalaj'ın Actera Group ile gerçekleştirdiği ortaklık, Asset Medikal Tasarım A.Ş'nin Pera Capital ile ortak olması, Solventaş'ın hisselerinin Yıldırım Holding iştiraki Yılport Holding A.Ş'ye devredilmesi yer alıyor.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr