Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ANTALYAYA 3. HAVALİMANI GELİYOR

ANTALYAYA 3. HAVALİMANI GELİYOR

ANTALYAYA 3. HAVALİMANI GELİYOR15.08.2017Türkiye'nin turizm başkenti konumundaki Antalya'ya yeni bir havalimanı daha geliyor. Antalya'ya yapılması planlanan yeni havalimanının haberini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Antalya'ya üçüncü havalimanın yapımı için çalışmalara başlandığını söyledi.

Erdoğan, "Gazipaşa'ya ikinci bir havalimanı inşa ettik. Şimdi 3. havalimanının hazırlğı içindeyiz. Antalya'nın Batı tarafına 850 milyon yatırım bedeli olan yeni havalimanının inşasına inşallah yıl sonuna kadar başlamayı ve en geç 2021'e kadar hizmete almayı planlıyoruz." dedi.

YİD MODELİYLE İNŞA EDİLMESİ PLANLANIYOR

Antalya'nın batısına yapılacak Kaş Havalimanı'nın ihalesinin hangi modelle yapılacağı ise henüz netlik kazanmadı. Ancak konuya yakın kaynaklara göre yap-işlet-devret modeliyle yapılma olasılığı hayli yüksek. Henüz proje aşamasındaki havalimanının yılda 5 milyon yolcuya hizmet vermesi ve Antalya ekonomisine yılda 2 milyar dolarlık katkı yapması planlanıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün onayının ardından Türkiye'nin dev şirketleri ihale için kolları sıvadı. Rus ve Almanların yanı sıra İngiliz turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği turistik ilçede havalimanı ile müşteri yelpazesinin genişletilmesi ve yeni yatırımlarla ilçe ekonomisinin daha da canlandırılması hedefleniyor.

Kaynak: ulasimonline.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr