Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / GÜNEY KORELİ KONTEYNER TAŞIYICILARI BİRLEŞİYOR

GÜNEY KORELİ KONTEYNER TAŞIYICILARI BİRLEŞİYOR

GÜNEY KORELİ KONTEYNER TAŞIYICILARI BİRLEŞİYOR08.08.2017Güney Koreli konteyner taşıyıcıları, ülkenin deniz taşımacılığı sektöründeki konumunu güçlendirmek amacıyla, güçlerini birleştirerek Kore Deniz Taşımacılığı Ortaklığı adıyla yeni bir oluşum meydana getirecek.

Hanjin Shipping’in çöküşünün ardından itibar kaybeden Güney Kore gemicilik sektörü şu an genel bir durgunlukla boğuşuyor. Aralarında Hyundai Merchant Marine (HMM) ve SM Line’ın da bulunduğu 14 konteyner taşıma şirketi bu krizi aşmak ve pazarda yeni iş fırsatları yakalamak için bu oluşum çatısı altında iş birliği içerisinde hareket edecek. Ortaklık çatısı altında atılacak adımlar arasında; rota optimizasyonu, yeni ortak rotaların açılması, filo genişletme iş birliği, uluslararası terminallerde hizmet iş birliği, işletme maliyetlerinin azaltılması için danışmanlık gibi faaliyetler bulunuyor.

Kore Gemiciler Birliği’nin verdiği bilgilere göre konsorsiyum yazılı kural ve prensiplerini bu yıl sonunda deklare edecek ve önümüzdeki yıl da faaliyetlerine başlayacak.

Kaynak: ulasimonline.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr