Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TOBB DEVREYE GİRDİ, UCUZ TAKOGRAFIN ÖNÜ AÇILDI

TOBB DEVREYE GİRDİ, UCUZ TAKOGRAFIN ÖNÜ AÇILDI

TOBB DEVREYE GİRDİ, UCUZ TAKOGRAFIN ÖNÜ AÇILDI01.08.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi (STAUM) aracılığıyla, yerli sayısal takograf araç ünitelerinin elektronik sertifikalandırılmasına başladı. Bu işlemi halihazırda birkaç küresel firma yürütüyordu.

14 Temmuz 2017 tarihi itibariyle, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın öncülüğünde ve TOBB-STAUM tarafından, Türkiye'de sayısal takograf araç ünitesi üreten ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ve PARS Ar-Ge Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti.'ne sertifikasyon hizmeti verilmeye başlandı.

TOBB tarafından 2010 yılında kurulan STAUM tesislerinde tamamlanan süreçle, ASELSAN ile Pars Ar-Ge'nin girişimleri sonucunda, iki yerli üreticinin piyasa ihtiyacını karşılaması mümkün kılındı.

Bu gelişme, yük ve yolcu taşımacılığı sektörünün araç dönüşümlerinde ekonomik yerli bir ürün kullanmasına imkân tanınması açısından da büyük öneme sahip.

Türkiye'de yük ve yolcu taşımacılığında kullanılmakta olan 1996 model ve üstü araçlarda sayısal takograf kullanımının zorunlu hale gelmesiyle, teknolojik bir dönüşüm yaşanmaya başlandı.

Buna yönelik teknolojik ihtiyaç, günümüze kadar ithal yoluyla karşılanmakta idi.

Sayısal takograf araç ünitelerinin, uluslararası sertifikasyon süreçlerinin ardından, Türkiye'de de üretilmesi sağlanarak, yerli AR-GE ve teknik bilgi birikimi tesis edildi.

Yerli sayısal takograf araç ünitelerinin üretilmesi ve yaygın kullanımı ile sektörde haksız rekabetin önlenmesi ve ulusal ve uluslararası taşımacılık yapan profesyonel sürücülerin çalışma ve dinlenme sürelerine etkin olarak uymalarının sağlanmasının sonucunda karayollarında yaşanan can ve mal kayıplarına yol açan trafik kazalarının ciddi oranda azalması bekleniyor.

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr