Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ANADOLU LOJİSTİK TARİHİ KİTABI UTİKAD ÜYELERİNDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ANADOLU LOJİSTİK TARİHİ KİTABI UTİKAD ÜYELERİNDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ANADOLU LOJİSTİK TARİHİ KİTABI UTİKAD ÜYELERİNDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR25.07.2017

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD) ülkemizde lojistik kültürünü oluşturma ve geliştirme hedefi kapsamında yayınlamaya hazırlandığı ‘Anadolu Lojistik Tarihi’ kitabı üyelerden büyük destek görüyor.

Sektöre ışık tutacak aynı zamanda dünya literatüründe yerini alacak ‘Anadolu Lojistik Tarihi’nin basılmasına az bir zaman kala UTİKAD, tüm üyelerini bu eşsiz esere sponsor olmaya davet ediyor.

Medeniyetlerin beşiği, kültürlerin kesişme noktasıdır Anadolu… Binlerce yıldır dünya çapında ticaretin merkezi olma özelliğini ve önemini yitirmeyen bereketli topraklar… Yüzyıllardır yaşadığımız bu topraklar, dünya ticaretinin dolayısıyla taşımacılığının da gelişmesinde büyük rol oynadı.

Bugün sektörümüzde taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm yaşanırken Anadolu, sadece Türkiye için değil, dünya için de önemini korumaya devam ediyor. Çin gibi ekonomi devleri Anadolu topraklarından geçecek İpek Yolu projeleri için yatırımlar yapıyor, pek çok ülkenin gözü Anadolu’yu kat edecek yeni hatlara odaklanmış bulunuyor.

Paranın icadına da ev sahipliği yapan bu topraklarda ilkçağ medeniyetlerinden bu yana ticaret ve taşımacılıkta neler yaşandı? Türklerin Anadolu’ya girişi, büyük savaşlar ticaret yollarını nasıl etkiledi? Osmanlı İmparatorluğu zamanının kervansarayları Cumhuriyet döneminin reformları ile nasıl dönüştü? Bölgesel karayolu taşımacılığından dünya çapında havayolu aktarma merkezi olma iddiasına uzanan dönemeçler neler?

UTİKAD, Türk Lojistik Sektörüne benzersiz bir eser armağan etmeye hazırlanıyor. Üyelerinden aldığı güç ve geçmişinden getirdiği birikimle Türkiye’de lojistik kültürünü oluşturmayı ve yerleştirmeyi hedefleyen sektörün çatı kuruluşu UTİKAD, Anadolu Lojistik Tarihi adlı eser ile geçmişin izlerini sürerek, geleceğe ışık tutuyor.

Yazarımız Kemal Kaplan’ın titiz araştırmaları ve saha çalışmalarıyla hazırlanan Anadolu Lojistik Tarihi, lojistik literatüründe tarihsel bir başvuru kaynağı olarak kütüphanelerimizdeki yerini kısa bir zaman sonra alacak. UTİKAD, 336 sayfa kuşe kağıda, kalın kapaklı bir anı ve prestij kitabı olarak tasarlanan bu önemli eserin yayınlanmasına destek vermek isteyen üyelerini de kitabın ilk 1.000 adetlik basımına sponsor olarak katkıda bulunmaya davet ediyor.

Anadolu Lojistik Tarihi kitabına destek verecek UTİKAD üyelerinin şirket logoları, kitabın bu ilk baskısında katkıları doğrultusunda altın, gümüş ve bronz sponsorlar olarak yer alacak. Ayrıca kitabın tanıtımına yönelik yapılan tüm duyurularda sponsor firmaların isimleri ve logolarına yer verilecek olup, katkıları oranında aşağıda belirtilen sayılarda kitap kendilerine takdim edilecek.

Sponsorluk Bedelleri:

Altın Sponsorluk         : 10.000 TL+KDV (50’şer adet kitap takdim edilecektir.)

Gümüş Sponsorluk     :   7.000 TL+KDV (30’ar adet kitap takdim edilecektir.)

Bronz Sponsorluk       :   4.000 TL+KDV (10’ar adet kitap takdim edilecektir.)

UTİKAD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr