Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / "DİJİTAL TAKOGRAF VERİLERİNİ İSTEDİĞİNİZ YERDEN İNDİREBİLİRSİNİZ"

"DİJİTAL TAKOGRAF VERİLERİNİ İSTEDİĞİNİZ YERDEN İNDİREBİLİRSİNİZ"

24.07.2017Seyir Mobil Sistemler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Küçük, "Seyir Mobil müşterisi, dijital takograftaki verileri uzaktan download edebilir. Sistem, tüm bu verileri günü geldiğinde otomatik olarak indirir" diyor.

Seyir Mobil, uluslararası taşımacılarımızın son zamanlardaki en büyük sorunlarından biri haline gelen dijital takograftan veri indirme problemini kesin olarak çözdü. Kanun, her 28 günde sürücü bilgilerinin, 90 günde de araç bilgilerinin indirilerek denetime açılmasını emrediyor. Eğer Seyir Mobil müşterisiyseniz bunu artık düşünmenize hiç gerek yok. Çünkü, hangi ülkede olursanız olun, sistem otomatik olarak download edebiliyor.

Seyir Mobil Sistemler A.Ş. lojistik sektöründeki bilgi birikimi ve tecrübesi ile grup şirketi olarak kurulmuş bir firma. Kurucu, nakliyeci olunca tüm altyapı da nakliyeci öngörüsüyle hareket ediyor. Bu da olası açıkların çok daha önce fark edilip, çıkabilecek sorunlara anında çözümler getirmeleri sonucunu getiriyor.

Kendilerini öne çıkaran en büyük farklılığın bizim de altını çizdiğimiz gibi lojistik sektöründen gelmeleri olduğunu açıklayan Seyir Mobil Sistemler A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Küçük, “Bir firmayla konuştuğumuzda hemen derdini çözebilecek altyapıya zaten sahibiz. Deposundan yakıt mı çalınmış raporlayabilir; arabası yüzde kaç yakıt yakmış, doğru mu değil mi bilebilirim. Sürücü arabayı doğru mu kullanmış hemen tespit edebilirim. Çünkü, bizim işimiz bu. Seyir’in lakabı ‘kamyoncu’dur ve bundan hiç gocunmuyor, bize artı değer kattığını biliyoruz. Ama bizi öne çıkaran diğer en büyük özelliğimiz de donanımı ve yazılımı tamamen kendimizin üretmesidir. Böyle olduğu için de müşteri isteklerine butik çözümler üretebiliyorsunuz” diye konuştu.

Uluslararası taşımacılıkta son zamanlarda sıklıkla yaşanan en büyük sorunun dijital takograftan veri indirmekten kaynaklandığını ifade eden Yakup Küçük, “Verilerin download edilerek, yurtiçinde de saklanması gerekiyor. Şu anda kanun sürekli ertelendiği için henüz Türkiye’de yürürlükte değil. Ancak, eğer yurtdışına taşıma yapıyorsanız, olmazsa olmaz şartlardan biridir.  Yurtdışındaki herhangi bir ülkenin kolluk kuvveti, buna uymadığınızı fark ettiğinde, ciddi cezalar yazabiliyor. Çünkü biliyor ki, verileri indirilmemiş. O araç, ne zaman oraya gitse ceza yiyor. Seyir Mobil müşterisi, dijital takograftaki bu verileri uzaktan download edebilir. Aracınız yurtdışında ama 28 gün sonra sürücü bilgileri; 90 gün sonra aracın bilgilerinin indirilmesi ve denetime açılması gerekir. Kanun bunu emrediyor. Sistem, tüm bu verileri günü geldiğinde otomatik olarak indiriyor. Polis de sürüş saatleri, molalar, dinlenme süreleri ne bakıp onlar da tamamsa problem çıkmıyor” açıklamasını yaptı.

Orkun Grup’un 100 aracı artık Seyir Mobil’den hizmet alıyor

Geçen ay Orkun Grup ile anlaştıklarını vurgulayan Yakup Küçük, şöyle devam etti: “Onların uluslararası tarafları için aldıkları 100 adet Mercedes kamyona komple sistem sattık. Orada da dijital takograftan verilerin indirilebilmesi, navigasyonla mesajlaşma, aracın sürüş performansını raporlamaya kadar tüm hizmetleri sunduk. Bu hizmeti yurtdışından çok daha pahalı alacaklardı, tercihlerini bizden yana kullandılar. Aynı kalitede hizmeti çok daha ucuza aldılar, iki taraf da mutlu çalışıyor.”

Dorseleri de “Nesne Takibi” izleyecek

Seyir Mobil’in, özellikle dijital verilerin otomatik indirilmesi konusunda pazardaki tek firma olduğunun altını çizen Küçük, “İkinci olarak da dorselerin izlenmesi için ‘nesne takibi’ adında bir cihaz ürettik. Şu an testleri yapılıyor, Ağustos ayı sonu itibariyle pazara sunmayı planlıyoruz. Batarya ömrü, günde 1 seferde iki yıl giden bir cihaz. Onun haricinde dorseye takılıysa ve çekiciyle eşleşiyorsa otomatik şarj edilebiliyor. Dijital takografları yakından ve uzaktan download edebilecek iki tip cihazımız var. Şu an bu iki üründe çok iddialıyız” ifadelerini kullandı.

Seyir Mobil Bilişim Vadisi’nde yerini aldı

Seyir Mobil’in Ar-Ge ekibi ağustos ayından itibaren Gebze’de inşa edilen Bilişim Vadisi’nde faaliyetlerine başlıyor. 15 mühendisten oluşan ekiple Ar-Ge çalışmalarını buradan yürütecekler. Yaklaşık 200 metrekarelik bu alanda yeni ürünler için çalışmalar yapılacak. Bilişim ile ilgili tüm firmaların bir araya geldiği Bilişim Vadisi 3 milyon metrekarelik bir alan ve şu an tamamen dolmuş durumda.

Selçuk ONUR- LOJİSTİK EKİPMANLAR

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr