Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ITT LOGISTICS İRAN HATTINDAKİ KİMYASAL TAŞIMALARA TALİP

ITT LOGISTICS İRAN HATTINDAKİ KİMYASAL TAŞIMALARA TALİP

ITT LOGISTICS İRAN HATTINDAKİ KİMYASAL TAŞIMALARA TALİP24.07.2017İran’ın mutlaka olmak istedikleri bir pazar olduğunu belirten İTT Logistics Genel Koordinatörü Muhammet Çil, “Kimyasal madde taşımacılığı alanında ciddi bir talep var. Biz de yatımlarımızı buna göre planlıyor ve çeşitli girişimlerde bulunuyoruz.  İranlı firmalar ile partnerlik görüşmelerimiz sürüyor. Orta ve uzun vadede İran’da depolama ve taşımayla ilgili bir hizmet ağı kurmak istiyoruz” dedi.  

Yeni bakış açısı ve ekibi ile müşterilerine fark yaratan lojistik hizmetler sunmayı amaçlayan İTT Logistics, köklü tecrübe ve birikimini 2014’te gerçekleştirdiği yeniden yapılanmayla hızlı bir büyüme ivmesine dönüştürdü. 2014 yılında kurumlaşma ve kalite yönetim sistemleri ile ilgili yeniden yapılanan şirket, teknolojik donanım alanında yaptığı hatırı sayılır yatırımlarla da sektörde lider firmalardan biri haline geldi. 

İTT Logistics Genel Koordinatörü Muhammet Çil; köklü geçmişlerine dayanan bilgi birikimi ve tecrübeleriyle partner ve müşterilerine likit kimyasal, gıda ve tehlikeli madde taşımacılığı alanlarında, rekabetçi, kaliteli ve yaratıcı lojistik çözümler sunduklarını söyledi. Çilk, entegre ve çoklu hizmet anlayışı ile taşımacılığın yanı sıra depoma, gümrükleme, ellçelleme, tank ısıtma, tank kiralama gibi birçok alanda da hizmet verdiklerini belirtti. Özmal araç filoları ve tanklarıyla yurtiçi taşıma hizmetleri sunduklarını aktaran Çil, üçlü acente ağları, global markalarla yaptıkları partnerlik anlaşmaları sayesinde müşterilerine, dünyanın her noktasından demiryolu ve denizyoluyla ithalat ve ihracat taşımları için alternatif ve ekonomik çözümler geliştirebildiklerini vurguladı.

İRANLI FİRMALARLA GÖRÜŞME HALİNDE 

Firma olarak İran’ın gelişen ve büyüyen bir pazar olduğunun farkında olduklarını belirten Muhammet Çil, “Şuanda karayoluyla İran’ın belirli bölgelerine taşımlar yapıyoruz. Fakat lojistik maliyetler oldukça yüksek. Bir de İran tarafında yaşanan bürokratik süreçlerin uzunluğu maliyetleri oldukça artırıyor. Bu da bizim için daha temkinli ve detaylı Ar-Ge çalışmaları yapmayı zorunlu kılıyor” dedi. İran’ın mutlaka olmak istedikleri bir pazar olduğunun altını çizen Muhammet Çil, şunları aktardı: “İran’a yönelik kimyasal madde taşımacılığı alanında ciddi bir talep var. Biz de yatımlarımızı buna göre planlıyor ve çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. İranlı firmalar ile partnerlik görüşmelerimiz sürüyor. Orta ve uzun vade de İran’da depolama ve taşımayla ilgili bir hizmet ağı kurmak istiyoruz.”  

ENGELLER KALKARSA TAŞIMALAR ARTAR

Türkiye-İran hattında yapılan taşımalarda en büyük sorunları; bürokrasi ve belirli olmayan, değişken maliyetler olarak sıralayan Muhammet Çil, “İran birçok noktada keyfi uygulamalar uyguluyor. Konvoy, mazot cezası, sigorta bu tarz keyfi uygulamalardan sadece birkaçı. Bu keyfi uygulamalar denetim altına alınabilirse Türkiye-İran hattında çok daha yoğun bir ticaret akış olacaktır” dedi.

Kaynak: lojistikhatti.com