Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BATU İRAN’DA YENİ PARTNERLE DİRSEK TEMASINDA

BATU İRAN’DA YENİ PARTNERLE DİRSEK TEMASINDA

BATU İRAN’DA YENİ PARTNERLE DİRSEK TEMASINDA24.07.2017İran’da yeni partnerlik anlaşmaları için çalışma yürüttüklerini açıklayan Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Avrupa’da olduğu gibi bu bölgede de önemli bir oyuncu olmak istiyoruz” diyor. 

Lojistik faaliyetlerine 2002 yılında başlayan Batu International Logistics, tüm taşıma modlarının yanı sıra depo yönetimi, gümrükleme ve dış ticaret gibi çözümler de sunuyor. Özellikle Avrupa taşımalarında tercih edilen çözüm ortaklığı konumunu sürdüren şirket, bu bölgedeki başarısını İran pazarına da taşımak istiyor.

AVRUPA’DAKİ BAŞARISINI İRAN’A TAŞIYACAK

“Avrupa pazarında yakaladığımız bir başarımız var. Bu pazarda yılda yaklaşık yüzde 10-12 büyüme gerçekleştiriyoruz” diyen Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, ancak bu pazarın doyum noktasına ulaştığını söylüyor. Bu nedenle yeni fırsatlar gördükleri pazarlarda güçlenmek istediklerini vurgulayan Taner Ankara, “İran bu pazarlardan biri. Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere yaptığımız taşımalarda son yıllarda bir artış yakalamaya başladık. Çalıştığımız uluslararası firmaların da bu ülkelerde yatırım yapmaya başlaması bizler için önemli bir etken oldu.  Özellikle FMCG ürünleri ve kimya endüstrisi sektörlerine, karayolu taşıma modelinde hizmet veriyoruz” diyor. 

BÜYÜME HEDEFLİYOR

Türkiye-İran hattında ithalat-ihracat taşımaları yaptıklarını belirten Taner Ankara, 2016 yılında toplam taşıma hacimlerinin %2’sini İran hattının oluşturduğunu söylüyor. Ankara, 2017 yılında hedeflerinin bu oranı yüzde 5’e çıkarmak olduğunu vurguluyor. İran’da yeni partnerlik anlaşmaları için görüşme yürüttüklerini açıklayan Taner Ankara, sözlerini şöyle sürdürüyor: “İntermodal taşıma modeli ile farklı alternatifler yaratıp uzun vadede müşterilerimize maliyet avantajı sunacak projeler üzerinde çalışıyoruz. Bir önceki yıla göre bu yıl yüzde 100’lük bir büyüme bekliyoruz. 2018 ortasında pazar şekillenmiş olur. Avrupa’da olduğu gibi bu bölgede de önemli bir oyuncu olmak istiyoruz.”

EN HIZLI SERVİS TÜRKİYE’DEN 

Ambargonun gevşetilmesiyle İran’ın bugüne kadar alamadığı birçok mal ve hizmeti belli ülkelerden alabilir hale geldiğini vurgulayan Taner Ankara, “Lojistik olarak bakıldığında İran’a en hızlı servis verebilecek ülke Türkiye. Çünkü Türkiye’nin coğrafi üstünlüğü var. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diyor.

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr