Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / GÖKKÖY LOJİSTİK MERKEZİ’NDE SEFERLER BAŞLADI

GÖKKÖY LOJİSTİK MERKEZİ’NDE SEFERLER BAŞLADI

GÖKKÖY LOJİSTİK MERKEZİ’NDE SEFERLER BAŞLADI12.07.2017

Balıkesir, lojistik sektöründe ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Son dönemde sanayi alanında büyük gelişmeler yaşayan Balıkesir’in Gökköy Lojistik Merkezi’nde konteyner seferleri başladı

Balıkesir OSB’de kurulu bulunan Gökköy Lojistik Merkezi, bölgenin önemli taşıma üslerinden biri haline gelecek. İstanbul – İzmir Otoyolu, Çanakkale 1915 Köprüsü ve otoyol projeleri ile ulaşımda stratejik bir önem kazanan Balıkesir, lojistik köyden yapılacak yük transferi ile de dünya markası bir kent olacak. Balıkesir OSB Başkanvekili İsmail Uğur, projenin Balıkesir’e getireceği faydaları anlattı. Uğur, “Ulaştırma Bakanlığı’nın çok ciddi bir yatırımı olan lojistik merkezimiz tamamlandı, sanayicilerin üreticilerin hizmetine sunuldu. Biz de OSB olarak, hizmete açılan lojistik köyünün kullanıma açılmasından dolayı firmaları davet ettik” dedi.

İthalat ve ihracat ile ilgili çalışmaların başladığını ifade eden Uğur, “İnşallah önümüzdeki günlerde aksiyonlar ihracat-ithalat, konteyner ve kuru yük anlamında artacak. Firma yetkilileri ile herhangi bir sıkıntı olup olmadığını görüştük. Ayrıca sanayicilerimiz ile de ihracatın buradan yapılması ile ilgili görüşüyoruz. Çünkü buradan ihracat yapıldığı zaman navlun anlamında ciddi avantajlar geliyor. Biz buradaki hareketin başlaması ile eylül ayı gibi gümrük açılması ile ilgili Sayın Başbakanımız ve Bakanımızdan ricada bulunacağız” diye konuştu. Uğur, şöyle devam etti:

“Bilindiği gibi 2023’te 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var ve bu hedefimize ulaşmamız lazım. Balıkesir OSB’nin de büyümesi, lojistik merkezimizin adeta bir üs haline gelmesi ile sanayicimizin İzmir’e veya başka şehirlere gitmesine gerek kalmayacak. Konteyner ile malını Balıkesir’den dünyanın her yerine ulaştırabilecek. Tekirdağ-Bandırma Trenferi Projesi ve Bakü- Tiflis-Kars Demiryolu Projesiyle bütünleşmesi planlanan proje ile bölgeden yüklenen ürünler, Avrupa ve Orta Asya’ya kadar kesintisiz iletim imkanına sahip olacak.”

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr