Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / LOJİSTİK VAKA “KİTAP” OLUYOR

LOJİSTİK VAKA “KİTAP” OLUYOR

LOJİSTİK VAKA “KİTAP” OLUYOR10.07.2017

14. Lojistik Vaka Ödülleri sahiplerini buldu. Başlangıcından bu yana Mars Logistics’in ana sponsorluğunu üstlendiği yarışmaya önümüzdeki yıl uluslararası kategori eklenecek ve tüm vakaların birleştiği bir başvuru kaynağı kitap oluşturulacak.

Üniversite öğrencilerini, teorik kavramlardan uzaklaştırıp pratik çözümler geliştirme yetilerini beslemek amacıyla hayata geçirilen ve referans kaynağı olarak sektöre önemli katkılar sağlayan LOJİSTİK VAKA yarışması 14. yılını tamamladı. Lojistik Derneği LODER’in düzenlediği ve ana sponsorluğunu Mars Logistics’in yaptığı ödül organizasyonu, önümüzdeki yıl önemli atılımlara hazırlanıyor.

LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ın açılış konuşmasında verdiği bilgilere göre; 15. Lojistik Vaka, uluslararası kategoriye de açılacak. 14 Vaka yarışması da bir kitap halinde sektörün ve eğitim dünyasının hizmetine sunulacak.

Yarışmaya karar verdiklerindeki çıkış amaçlarını “araştırmacı, meraklı ve yaratıcı gençlere fikirlerini aktaracağı bir ortam oluşturmak” şeklinde açıklayan Tanyaş, bir diğer çalışmalarının da lojistik eğitiminin nasıl olması gerektiği üzerine olduğunu söyledi. Tanyaş, lojistik eğitimindeki temel derslerin belirlenmesi konusunda da çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar da, “Yönümüz farklı olabilir ama lojistik bu ülkenin 1 numaralı sektörüdür. Lokomotif sektörler vazgeçilmez ama lojistiğin de vazgeçilmez olduğunu herkesin kabul etmesi gerekir. Sektörün sorunlarını üniversite öğrencilerimize aktarmak, üniversite öğrencilerimizin vaka çözümleme becerilerini geliştirmek amacıyla yarışmayı en başından beri destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Bizler sizlerle bir yere geleceğimize inanıyoruz. O nedenle, hocalarımız başta olmak üzere siz değerli öğrencilerimize de teşekkür ederiz” diye konuştu.

Son olarak söz alan Mars Logistics İnsan Kaynakları Müdürü Nihal Kansu da, “Bu mesleğin eğitimini alan sizleri sektörümüze davet ediyoruz. Ama bir anne olarak sizden rica ediyorum lütfen ufkunuzu sınırlamayın ve dünya insanı olun” tavsiyesinde bulundu.

VE ÖDÜL TÖRENİ

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Mars Logistics Kurumsal İletişim Müdürü Kader Özal’ın sunumu ile gerçekleştirilen organizasyon, bu yıl 3 kategoride yapıldı. Her kategorinin birincisine 3 bin lira tutarında bir çek ile birlikte tüm katılımcılara plaket verildi.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

BİRİNCİ KATEGORİ (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri)

1. İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi

Celal Karabulut, Havva Kısmet, Merve Seher Cebeci

2. Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi

İKİNCİ KATEGORİ (Program Adında Lojistik Kelimesi Olmayan Lisans ve 4 Yıllık Yüksek Okul Öğrencileri)

1. İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü

Gürkan Demirci, Günay Can, Oğulcan Kaplan 

2. Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü

ÜÇÜNCÜ KATEGORİ (Program Adında Lojistik Kelimesi Olan 2 Yıllık Meslek Yüksek Okul Öğrencileri)

1. Birinci Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dalaman Meslek Yüksek Okulu Lojistik Programı

Semra Gündüz, Ayşe Oturak, Halil İbrahim Akyavuz

2. Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu Lojistik Programı

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr