Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / AFRİKA BİRLİĞİ, TİCARET HACMİNİ İKİ KATINA ÇIKARACAK

AFRİKA BİRLİĞİ, TİCARET HACMİNİ İKİ KATINA ÇIKARACAK

AFRİKA BİRLİĞİ, TİCARET HACMİNİ İKİ KATINA ÇIKARACAK03.07.2017Afrika Birliği, ticaret hacmini iki katına çıkaracak. Afrika Birliği Ticaret ve Sanayi Komisyonu Başkanı Muchanga, Afrika Serbest Ticaret Bölgesi’ni (CFTA) uygulamaya geçirerek 2021 yılına kadar kıta içerisindeki ticareti iki katına çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Afrika Birliği Ticaret ve Sanayi Komisyonu Başkanı Albert Muchanga, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’daki devam eden 29. Afrika Birliği Zirvesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Afrika ülkeleri arasında mevcut ticari hacmin çok düşük seviyelerde olduğunu belirten Muchanga, “CFTA, bu yılın sonunda hayata geçirilecek. Kıta içerisindeki ticaret hacmini 2021 yılı itibarıyla iki katına çıkarmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Muchanga, yıl sonunda tamamlanacak ilk görüşmelerin ardından ikinci aşamada, rekabet, yatırım ve fikri mülkiyet haklarına odaklanacaklarını kaydederek, “Afrika Serbest Ticaret Bölgesi’yle tek ve entegre olmuş bir Afrika pazarı oluşturmak istiyoruz. Proje kıtadaki işsizlik sorununa da çare olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

CFTA projesini “Afrika’nın ve gençliğin geleceği” olarak nitelendiren Muchanga, CFTA anlaşmasının, birliğin, “Gündem 2063” hedeflerinin en büyük parçası ve kendilerinin bir numaralı önceliği olduğunu ifade etti.

Afrika Birliği, kıtayı kapsayan bir serbest ticaret bölgesi kurulması kararını 2012 yılında almıştı. Yapılacak yeni anlaşmayla bir milyardan fazla nüfusa sahip 54 ülke içerisinde ticari kısıtlamaların kaldırılması ve azaltılması amaçlanıyor.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr