Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / "İZMİRİ LİMANLAR ŞEHRİ, EGEYİ LOJİSTİK MERKEZ GÖRÜYORUZ"

"İZMİRİ LİMANLAR ŞEHRİ, EGEYİ LOJİSTİK MERKEZ GÖRÜYORUZ"

30.06.2017

"Türk denizciliğinin gelişmesine en önemli katkıyı Ege ve İzmir'in vereceğine inandıklarını belirten DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, "Biz İzmir'i limanlar şehri, Ege'yi ülkenin lojistik merkezi olarak görüyoruz" dedi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 91. Yıldönümünü yine renkli ve coşku dolu etkinliklerle kutlayacaklarını ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Körfezi renklendirecek etkinliklere İzmirlilerin katılımının önemli olduğunu söyledi.

Türk denizciliğinin gelişmesine en önemli katkıyı Ege ve İzmir'in vereceğine inandıklarını belirten Öztürk, "Biz İzmir'i limanlar şehri, Ege'yi ülkenin lojistik merkezi olarak görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD Genel Müdürlüğü işbirliği ile devam eden Büyük Körfez Projesi sayesinde İzmir Körfezi'nde ekolojik ve ekonomik devrim olacak. Bir yandan Körfez temizlenirken, diğer yandan Alsancak Limanı büyüyecek ve Körfeze su çekimi büyük gemiler girebilecek. Son yıllarda limancılık ve enerji yatırımları ile dikkat çeken Aliağa'daki liman ve iskeleler, Türkiye'nin dış ticaret kapısı haline geldi. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, Çin'in Uzakdoğu'yu Batı Avrupa'ya bağlayacak "Tek Kuşak Tek Yol" projesinin deniz ayağında stratejik öneme kavuşacağını düşünüyoruz. Sanayi bölgelerimizi limanlarımıza bağlayacak demiryolu ve karayolu yatırımlarının tamamlanması ile İzmir'in çok daha değerli hale geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: lojiport.com

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr