Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / "GIDA ZEHİRLENMESİ İSTENMİYORSA, SOĞUK ZİNCİR KIRILMAMALI"

"GIDA ZEHİRLENMESİ İSTENMİYORSA, SOĞUK ZİNCİR KIRILMAMALI"

30.06.2017Zehirlenme olaylarıyla birlikte Türkiye’nin 2012 yılında imzaladığı ‘Bozulabilir Gıda Maddelerinin Uluslararası Taşımacılığı ve Bu Taşımacılık Faaliyetinde Kullanılacak Özel Ekipmana İlişkin Anlaşma’ (ATP) bir kez daha gündeme geldi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Netlog Lojistik Grubu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, “Başta Manisa’da olmak üzere farklı bölgelerde görev yapan yüzlerce askerin zehirlenme haberleri gelirken, gıda güvenliğinin toplum sağlığı için ne kadar önemli olduğunu gördük. Gıda maddelerinin sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretiliyor olması son derece önemli. Fakat gıdanın tüketicilere güvenli bir şekilde ulaştırılması için kurallara da taviz verilmeden uyulması gerekiyor. Ürünler, ısı farklılıklarını içeren ortam isimleriyle soğuk, donuk ve serin diye ayrıştırılarak depolanıp taşınmalıdır. Ayrıca bakteri yaratan ürünlerin özel olarak korunması ve diğer gıdalarla bir araya gelmemesine dikkat edilmesi ve bütün lojistik sürecinde ve sonrasında soğuk zincirin kırılmaması gerekiyor” dedi.

Gıda güvenliğinin sağlıklı nesiller için önemine de değinen Çak, bu işin standartlarının konulması ve bunun sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayarak Türkiye’de çok sık karşılaşılan gıda zehirlenmelerinin önüne ancak bu şekilde geçilebileceğini açıkladı.

Özellikle gıda güvenliğine büyük önem veren müşterileri için çok uzun zamandan beri ATP Konvansiyonu’nun gereklerini uygulayarak hizmet verdiklerini açıklayan Çak, Netlog Lojistik Grubu çatısı altında yer alan ve Türkiye’nin ilk soğuk zincir markası olan PolarXP ile kamu sağlığındaki bilincin gelişmesine katkıda bulunmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Kaynak: lojiport.com

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr