Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI APRONU ZİYARET ETTİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI APRONU ZİYARET ETTİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI APRONU ZİYARET ETTİ13.06.2017Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim merkezi (İTÜSEM) desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nde katılımcıların son durağı Atatürk Havalimanı apronu oldu.

İTÜ’de gerçekleştirilen sınavda dereceye giren FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, 26 Mayıs Cuma günü valilikten alınan özel izinler ile Atatürk Havalimanı’ndaki apron sahasını ziyaret ederek MNG Havayollarına ait kargo uçaklarının yüklenmesine nezaret etme şansına sahip oldu.

UTİKAD tarafından İTÜSEM desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretlerinin sonuncusu 26 Mayıs’ta gerçekleşti. FIATA Diploma Eğitimi kapsamında Aralık ayında MNG Havayolları’nın Atatürk Havalimanı’ndaki ihracat antreposunu ziyaret eden katılımcılar, kargo kabul süreçleri ile kargoların ULD’lere yüklenmesini yerinde incelemişti.

Tüm taşıma modlarındaki eğitimlerin ilk döneminin tamamlanmasının ardından 19 Şubat’ta İTÜ’de gerçekleştirilen sınavda başarılı olan SNS Uluslararası Nakliyat ve Dış Tic. Ltd. Şti.’den Öznur Kılıçarslan ve DHL Global Forwardıng Taşımacılık A.Ş.’den Mert Aydın valilikten alınan özel izinle MNG Havayolları’na ait kargo uçaklarının yüklemelerine AHL apronunda nezaret etti.

MNG Havayolları Ramp Hizmetleri Müdürü Kurtuluş Demirci tarafından karşılanan katılımcılar, apron sahasında bulunan yükleme alanlarını ziyaret ederek, hava kargo operasyonlarına ilişkin detaylı bilgi aldılar.

MNG Havayolları Yer İşletme Başkanı ve FIATA Diploma Eğitimi Hava Kargo eğitmeni Serkan Eren, “Böylesine kapsamlı bir mesleki eğitimin ardından hava kargo lojistiğinin en önemli ve yüksek ihtisas gerektiren aşamalarından biri olan uçak altı yükleme ve ramp operasyonlarının yerinde incelendiği bu ziyaretin anlamlı olduğu kanaatindeyim. FIATA Diploma Eğitimi sektör için çok önemli bir eğitim. Hava kargo acentelerinin yüklemelerde nelere dikkat etmesi gerektiğine ilişkin detayları sektör profesyonellerine aktarma imkanı bulmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, 18 Haziran’da yapılacak son sınavın ardından FIATA Diplomalarını İsviçre’den almaya hak kazanacak.

UTİKAD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr