Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS FİLOSU MÜLTECİLERE IŞIK OLDU

ARKAS FİLOSU MÜLTECİLERE IŞIK OLDU

ARKAS FİLOSU MÜLTECİLERE IŞIK OLDU13.06.2017Akdeniz’de verdiği düzenli servisler nedeniyle bölgedeki yardım çağrıları ile sıkça karşılaşan Arkas Deniz Ticaret Filosu mürettebatı 2014 yılından beri 1181 mülteciye yardım elini uzattı. Şirket prensibi ve kurum kültürünün getirdiği bilinçle Önce İnsan felsefesiyle hareket eden personel Arkas ev sahipliğini elinden gelenin fazlasıyla gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Arkas Deniz Ticaret Filosuna bağlı Roseline A gemisinin Libya açıklarında aldığı bir çağrıya yanıt vererek 466 mülteciye yardım elini uzatması gündeme oturmuştu.

40 gemisiyle Akdeniz, Karadeniz ve Batı Afrika düzenli servis veren Arkas, 20 yılı aşkın süredir Akdeniz’de yoğun olarak çalışıyor. Arkas Deniz Ticaret Filosu, geçtiğimiz yıllarda da ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak hayata tutunmaya çalışan mültecilere yardım etmişti.

2014 yılında İyon Denizi’nde Kaptan Enver Varol yönetimindeki Tomriz A gemisi 23 mürettebatıyla ulaştığı bottaki 150 mülteciyi kurtarmasının ardından yine aynı yıl Natalia A gemisi Kaptan Gökhan Ölmez ve 16 mürettebatıyla 251 mülteciyi güvertesine alarak kurtarmıştı.

Geçtiğimiz yıl ise Kaptan Mete Koçar yönetimindeki Vento Di Bora, İyon Denizi’nde bir başka kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi. Yardım çağrısı üzerine harekete geçerek 19 mürettebatıyla Libya’dan Avrupa’ya gitmek için denize açılan 314 kaçak göçmeni gemiye almıştı.

Arkas’ta Önce İnsan

“Önce İnsan” felsefesini benimseyen Arkas Deniz Ticaret Filosu personelinin kurtarma ile ilgili görev dağılımı ve gemide neler yapılacağına dair kriz yönetimi planlaması ve aldığı eğitimlerin yanı sıra gemilerdeki kumanyanın fazla olması kurtarma operasyonlarında kolaylık sağladı. Arkas misafirperverliği ile gemilerde ağırlanan mültecilerin ısınma, yemek ve yıkanma ihtiyaçlarını karşılayan mürettebat yüzleri de biraz olsun güldürebilmek için çeşitli çeşitli animasyonlarla kalplere dokunmayı da eksik etmedi.

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr