Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ERKESKİN TÜRKİYE’NİN OBOR’DAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

ERKESKİN TÜRKİYE’NİN OBOR’DAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

ERKESKİN TÜRKİYE’NİN OBOR’DAKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ06.06.2017Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İTO Meclis Üyesi ve FIATA Avrupa Bölgesi Başkanı Turgut Erkeskin, Ukrayna’nın Odesa şehrinde düzenlenen FIATA-OSJD Kombine Taşımacılık Ortak Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Erkeskin, ‘Avrupa-Asya-Avrupa Hattında Yeni Multimodal Taşımacılık Fırsatları’ temalı, 2 Haziran 2017’de Bristol Hotel’de düzenlenen toplantıda Türkiye’nin OBOR (One Belt One Road)’daki stratejik yeri ve önemine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İTO Meclis Üyesi ve FIATA Avrupa Bölge Başkanı Turgut Erkeskin, Ukrayna’nın Odesa şehrinde 1-2 Haziran tarihlerinde düzenlenen ‘FIATA-OSJD Kombine Taşımacılık Ortak Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri, TCDD yetkilileri, FIATA Eski Başkanı Francesco Parisi ve FIATA Başkan Yardımcısı Ivan Petrov’un da katıldığı toplantıların teması ‘Avrupa-Asya-Avrupa Hattında Yeni Multimodal Taşımacılık Fırsatları’ oldu.

FIATA (Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) - OSJD (Demiryolları İş Birliği Örgütü) ortak koordinasyon toplantısında; OSJD ülkelerinde demiryolu taşımacılığının gelişimi masaya yatırıldı. Bunun yanı sıra Avrupa-Asya arasında yapılan taşımalarda demiryolunun artan payı, demiryolu modundaki taşımalarla ilgili yeni fikirler ve fırsatlar gibi konular da tartışıldı. Müşteriler için geliştirilecek yeni çözümler, dış ticarette konteyner taşımalarının artışı ve taşıma modlarının verimli kullanılması da konu başlıkları arasında yerini aldı.

Ortak Koordinasyon toplantısının teması ise ‘Avrupa-Asya-Avrupa Hattında Yeni Multimodal Taşımacılık Fırsatları’ olarak belirlenmişti. Asya taşımacılık koridorlarındaki gelişimin masaya yatırıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FIATA Avrupa Bölge Başkanı Turgut Erkeskin; Türkiye’nin OBOR (One Belt One Road)’daki stratejik yeri ve önemine dikkat çekti.

Çin’den başlayıp Türkiye üzerinden Avrupa ve İngiltere’ye ulaşmanın mümkün olduğunu söyleyen Erkeskin, Çin’in en doğusundan başlayıp Avrupa’ya uzanan demiryolunun Bakü-Tiflis-Kars hattının Türkiye kısmının bu ay sonunda tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Türkiye’nin demiryolu bağlantısı olan limanlarını da tanıtan Erkeskin, “Uzakdoğu’dan Türkiye’ye varışın ardından Mersin Limanı’ndan Kuzey ve Güney Afrika’ya, Marmara limanlarından ise Güneydoğu Avrupa’ya demiryolu ve karayolu ile bağlantı imkanı mevcut” diye konuştu. Türkiye’nin OBOR’un denizyolu ayağında da büyük potansiyele sahip olduğunu belirten Turgut Erkeskin, “Ülkemiz denizyolu taşımacılığında da etkin bir toplama ve dağıtım merkezidir” dedi.

UTİKAD

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr