Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / ‘BİZ 780 BİN KİLOMETRE KARENİN HER YERİNDE ÇALIŞIYORUZ’

‘BİZ 780 BİN KİLOMETRE KARENİN HER YERİNDE ÇALIŞIYORUZ’

‘BİZ 780 BİN KİLOMETRE KARENİN HER YERİNDE ÇALIŞIYORUZ’06.06.2017Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "17 yılda 3 bin 50 metrelik Bolu tünelini yapmış bir ülkeden, yılda 68 kilometre tünel bitiren bir ülkeye geldik." dedi.

Kars'taki temaslarının ardından beraberindekilerle Ardahan'a geçen Arslan, Ardahan Valisi İbrahim Özefe, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Çıldır Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ve diğer yetkililerce karşılandı.

Çıldır-Aktaş yolunda Aşık Şenlik Tüneli'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Arslan, ilgililerden bilgi aldı.

Arslan, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, bakanlık olarak Türkiye'nin her yerini ulaşılabilir hale getirmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Bakan Arslan, "Biz 780 bin kilometrekarenin her yerinde çalışıyoruz. Bugünde serhat ilimiz Ardahan'da, Çıldır ilçemizde Gürcistan'a giden Aktaş Sınır Kapısı'ndaki yolun standardını yükseltmek, virajlar ve yokuşlardan kurtarmak, özellikle de kışın çetin şartlarında sürücü ve araçların burada sıkıntı yaşamaması adına bu bölgeyi bir tünelle geçiyoruz. Bu tünel 2 bin 300 metrelik iki tane tüpten oluşuyor. İki gidiş, iki geliş toplam dört şerit olacak." diye konuştu.

İki tünelin toplam uzunluğunun 4 bin 600 metre olduğunu, bunun bin 817 metresinin bittiğini kaydeden Arslan, her iki taraftan ekiplerin aralıksız çalıştığını anlattı.

Tünel ile birlikte bölünmüş yol çalışmaların da sürdüğünü aktaran Arslan, "Aşık Şenlik Tüneli ile Ardahan'ın, Artvin'in, Kars'ın Aktaş Sınır Kapısı ile Gürcistan'a çok daha kolay ulaşılacak. Bununla da yetinmiyoruz. 17 yılda 3 bin 50 metrelik Bolu tünelini yapmış bir ülkeden, yılda 68 kilometre tünel bitiren bir ülkeye geldik. Bu tüneli de başlangıcından bitişine düşünürseniz 2,5 yıllık sürede tamamen bitirmiş olacağız. Böylece de insanımızın seyahat konforunu arttırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Ulaşımda standartların yükseltilmesiyle ticaretin büyüyeceğini, ülkenin ekonomisinin güçleneceğini belirten Arslan, projenin uluslararası yük taşımacılığı açısından da önemli bir halka olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr