Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / YENİ ÜLKELERE AÇILAN FİRMALARA 5 YIL DESTEK

YENİ ÜLKELERE AÇILAN FİRMALARA 5 YIL DESTEK

YENİ ÜLKELERE AÇILAN FİRMALARA 5 YIL DESTEK01.06.2017Turquality programında yer alan firmalar, yeni düzenleme ile açılacakları her yeni ülke için 5 yıl boyunca desteklerden yararlanacak.

Ekonomi Bakanlığı, bugün yapılan yeni düzenleme ile Turquality programında yer alan firmaların açılacakları her bir yeni ülke için beş yıl süresince desteklerden faydalanabileceklerini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, program ile birlikte hedef ülke bazlı yeni yaklaşıma ilişkin tebliğin bugün Resmi Gazetede yayımlandığı belirtilerek, "Yeni ülke başına 5 yıl boyunca destek olarak nitelenebilecek bu yeni anlayış ile firmaların pazar çeşitlendirmesine gitmeleri hedefleniyor" denildi.

Yapılan mevzuat değişikliği ile bazı yeni faaliyetlere ilişkin kalemlerin de destek programına dahil edildiğine dikkat çekilen açıklamada "Ürün geliştirme konusunda istihdam edilecek mühendis giderleri, ürün teşhir seralarının kira giderleri, depolama hizmetlerine ilişkin giderler, marka tescil yenilemesi ile özellikle ilaç sektörünün talepleri doğrultusunda yurt dışı pazarlara girişte zorunlu olan ruhsatlandırma ve klinik test giderleri destek kapsamına alındı" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: dunya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr