Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL TEDARİK ZİNCİRİ RİSKLERİNİ YAZILIMLA TAHMİN EDİYOR

DHL TEDARİK ZİNCİRİ RİSKLERİNİ YAZILIMLA TAHMİN EDİYOR

DHL TEDARİK ZİNCİRİ RİSKLERİNİ YAZILIMLA TAHMİN EDİYOR30.05.2017DHL’nin erken uyarı sisteminin Tedarik İzleme uzantısı, maddi kayıplara veya uzun süreli zarar vermeden önce bir şirketin tedarik tabanındaki aksamaları tespit etmek için makine öğrenimi ve doğal dil işleme yöntemlerini kullanıyor.

DHL Supply Watch yazılım programı Resilience360 tedarik zinciri risk yönetim platformunun yeni bir parçası oldu. DHL’nin erken uyarı sistemi, maddi kayıplara veya uzun süreli itibarlı zarar vermeden önce bir şirketin tedarik tabanındaki aksamaları tespit etmek için makine öğrenimi ve doğal dil işleme yöntemlerini kullanıyor. Supply Watch ile DHL Resilience360, çevrimiçi ve sosyal medya kaynaklarının izlenmesiyle elde edilen verilerle finansal göstergeler, birleşme ve satın alma, çevresel zararlar, arz sıkıntısı, kalite sorunları ve emek anlaşmazlıkları da dahil olmak üzere tedarikçi risklerini bir şirket düzeyinde izlemek için sistemin mevcut portföyüne geniş bir yelpazede yeni risk kategorileri ekliyor.

“Müşterilerimize, potansiyel tedarikçi sorunlarını gerçekleşmeden önce algılayan ve azaltan çözümler sunarak, en uygun tedarikçilerinin ve üçüncü tarafların erken risk hafifletme ve denetim faaliyetlerine odaklanmalarını sağlıyoruz” diyen DHL Müşteri Temsilcisi Resilience360 Başkanı Tobias Larsson,  “Tedarik Zinciri boyunca elde edilen bilgiler ve şeffaflık, müşterileri esnek tedarik zincirleri kurarak ve işletmelerin daha rekabetçi olmasını sağlayarak sayısallaştırmanın uçtan uca tedarik zinciri operasyonlarına nasıl fayda sağlayabileceğinin bir başka örneğidir.”

DHL Resilience360 Supply Watch, 140 farklı riski izlemektedir. Kabul edilen sistem gelişmiş Makine Öğrenme (ML) ve Doğal Dil İşleme (NLP) teknolojilerini kullanarak potansiyel tedarik zinciri kesintilerini tespit etmek için verileri 300.000’den fazla çevrimiçi ve sosyal medya kaynağından gelen 30 milyon mesajın izlenmesine dayanarak analiz edebiliyor.

Akıllı Artırma İzleme sisteminin geliştirilmesi, önde gelen dil bilim uzmanları ve veri bilimcileri tarafından çevrimiçi tartışmaların içeriği ve bağlamının güvenilir bir analizini yapmak için desteklendi. Supply Watch insan dilini anlayabiliyor ve insanların riskle ilgili olaylar ve dünyadaki durumları hakkında nasıl konuştuklarını değerlendiriyor. Tedarik zincirini etkileyebilecek farklı risk türleri arasında kalite sorunları gibi pek çoğunu tespit etmek zordur.

Çevrimiçi ve sosyal medyada bu endişelerle ilgili tartışmaları ve makaleleri izlemek ve analiz etmek, geri çağırma, protesto veya gecikmeler hakkında bilgi , tedarikçinin ve ortak sıkıntının erken göstergelerini belirlemeye yardımcı olur. Bu özellik neredeyse gerçek zamanlı çalıştığı için sistemi geleneksel arama yaklaşımlarından önemli ölçüde ayırır. Hızlı ve etkili çözüm, kullanıcıların ortaya çıkan sorunlara hızlı bir şekilde hitap etmesini sağlayarak saygın ve maddi kayıpları önlüyor.

Detaylı Bilgi için: https://resilience360.com/

Kaynak: lojistikglobal.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr